Μόσχα: Πρόστιμο 34.000 δολαρίων στο TikTok επειδή δεν «κατέβασε» ποστ για «παράνομη διαδήλωση»

Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 20:57
UPD:21:05
EPA/HAYOUNG JEON
A- A A+

Πρόστιμο 2,6 εκατομμυρίων ρουβλίων (34.022 δολαρίων) επέβαλε δικαστήριο της περιφέρειας Ταγκάνσκι της Μόσχας στην δημοφιλή πλατφόρμα TikTok για «παράβαση του Διοικητικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Ουσιαστικά το δικαστήριο τιμωρεί το μέσο γιατί δεν «κατέβασε» ποστ που – σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση - ωθούσαν τους έφηβους στη συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση διαμαρτυρίας στη ρωσική πρωτεύουσα. Αφορμή στάθηκε μια δημοσίευση στο TikTok στις 24 Ιανουαρίου του 2021, όπως δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του περιφερειακού δικαστηρίου στο  ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Βασιζόμενο στο ίδιο άρθρο 13.41 του Β μέρους του Διοικητικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (που παραβιάζει τη διαδικασία περιορισμού της πρόσβασης σε πληροφορίες, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας) το δικαστήριο συνέστησε τρεις ακόμη υποθέσεις εναντίον  του Twitter, του Facebook και της Google. Το Twitter κρίθηκε ένοχο για τρεις κατηγορίες του Διοικητικού Κώδικα  και επεβλήθη νέο πρόστιμο 8,9 εκ. ρούβλια (116.466 δολάρια), ενώ για τους άλλους δύο διαδικτυακούς κολοσσούς (Facebook και Google) το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά στις  4 Μαΐου.

 

Πηγή: TASS

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή