Βράνιες: Με πλησίασαν για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (το 2018)

Τρίτη, 06 Απριλίου 2021 18:48
UPD:19:34
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟ
A- A A+

Μια ανέκδοτη ιστορία από το πέρασμά του στην Ελλάδα αποκάλυψε ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ Όγκνιεν Βράνιες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σερβικό τηλεοπτικό δίκτυο Kurir και την εκπομή «Usijanje».

Το θέμα της εκπομπής αφορούσε τη στοιχηματική μαφία σε Ασία και Ευρώπη και τα ιλιγγιώδη ποσά που διακινούνται μέσω των χειραγωγημένων αγώνων.

Ερωτηθείς αν στη διάρκεια της καριέρας του έχει προσωπική εμπειρία ως δέκτης ανάλογου περιστατικού, απάντησε «ναι» και ανέτρεξε στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ τον Μάρτιο του 2018, που είχε διακοπεί λόγω των γνωστών επεισοδίων.

«Είχα αυτή την εμπειρία όταν έπαιζα για την ΑΕΚ. Καθόμουν στο σπίτι μου ένα βράδυ, το τηλέφωνο χτύπησε. Ήταν ένας ατζέντης ποδοσφαιριστών από τη Σερβία. Προσπάθησε να στήσει ένα παιχνίδι που όλοι ξέρουν καλά», ισχυρίστηκε ο Βράνιες.

«Ήταν ο αγώνας μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έβγαλε όπλο. Προσπάθησε να με απειλήσει. Δεν συμφώνησα σε αυτό και ενημέρωσα το σωματείο σχετικά. Το δικό μου κλαμπ αντέδρασε», πρόσθεσε.

Κληθείς να απαντήσει αν του προτάθηκε «αντάλλαγμα», υπογράμμισε: «Προσπάθησε με κάθε τρόπο. Ξεκίνησε με μια ευχάριστη συνομιλία και μετά άρχισε να απειλεί ότι οι άνθρωποι του θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν τα πάντα για μένα. Τους είπα, ελάτε και θα δούμε τι θα συμβεί».

Όσο για το εάν φοβήθηκε; «Δεν φοβόμουν καθόλου, γιατί ξέρω ποιος είναι ο πρόεδρος του συλλόγου μου. Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να χάσουν, όχι εγώ».

Η πρώτη αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΚ, όταν οι άνθρωποί της πληροφορήθηκαν τη συνέντεξη του Βράνιες, ήταν πως «πρώτη φορά το ακούμε αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις