ΠΑΣΟΚ: Πρωτοτυπία, ο ληστευθείς να καλείται να ξαναπληρώσει

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 18:55
A- A A+

«Είναι μια παγκόσμια μοναδική πρωτοτυπία, ώστε ο ληστευθείς να καλείται να ξαναπληρώσει», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου την ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση θα καλύψει τους τόκους στα Ταμεία.

Οταν ρωτήθηκε αν θα καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης απάντησε «έχουμε νομοθετική πρόταση δική μας, έχουμε πρόταση πολιτικής προσέγγισης η οποία αφορά την επιστροφή των κλεμμένων».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι παρότι το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την αρχή να επανέλθουν όλα τα χρήματα στα ταμεία, η κυβέρνηση αρνήθηκε να δεχθεί τις ευθύνες της, ωστόσο «σήμερα κάτω από την πίεση της αντιπολιτευσης και του κοινωνικού κινήματος, η κυβέρνηση άλλαξε θέση, όχι όμως για να αποκαταστήσει τις ζημιές όλων των ταμείων, αλλά για να συγκαλύψει τις ευθύνες της και εκείνες των συνενόχων της».

«Οι πολιτικές ευθύνες παραμένουν ανοιχτό κεφάλαιο και οι υπεύθυνοι οφείλουν να τις αναλάβουν. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να γίνει πλυντήριο των ευθυνών αυτού του σκανδάλου» πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι «η κυβέρνηση πριν απ' όλα πρέπει να καταθέσει τα στοιχεία για όλη αυτήν την υπόθεση (...) καθώς έτσι θα γίνουν οι αποτιμήσεις και θα μπορέσει να πάρει πίσω το δημόσιο τα λεφτά από αυτούς που τα έκλεψαν».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για «το πως θα προκύψει η επιστροφή», ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «αντί να είσαι συνήγορος της JP MORGAN, απαιτείς. Δηλαδή ζητάς εσύ πίσω αυτά που έχουν καρπωθεί από το μόχθο των Ελλήνων. Δεν τους ξαναϋποχρεώνεις να τα ξαναπληρώνουν. Τα λεφτά πρέπει να έρθουν πίσω απ' αυτούς που τα έκλεψαν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή