Προσεχώς ν/σχ για υιοθεσία νομαρχιακών νοσοκομείων από πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2007 20:26
A- A A+

Νομοσχέδιο το οποίο να φέρνει κοντά τις πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές με τα νομαρχιακά νοσοκομεία, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις εξαγγελίες περί μείωσης του χρόνου απόκτησης της ιατρικής ειδικότητας.

«Στο προσεχές νομοσχέδιο, δημιουργούμε τη σχέση της "ακαδημαϊκής υιοθεσίας": Φέρνουμε κοντά τα νομαρχιακά νοσοκομεία με τις πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές, για να μπορέσει να υπάρξει αντίστοιχο μοντέλο, όπως ήταν στη Γερμανία, όπου δημιουργήθηκε μια αμφίδρομη σχέση και ανταλλαγή στελεχών, που έδωσε τη δυνατότητα σε νοσοκομεία της περιφέρειας να έχουν υψηλές υπηρεσίες υγείας», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Οσον αφορά το χρόνο ειδίκευσης, δεν θα τον μειώσει αυθαίρετα ο Υπουργός», απάντησε ο κ. Γιαννόπουλος. «Ο κάθε Υπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει τα γνωστικά αντικείμενα. Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας θα μιλήσει πάνω σε αυτούς τους χρόνους», είπε.

Εξ άλλου, η μείωση του χρόνου ειδίκευσης «δεν αποτελεί έκπτωση όσον αφορά την επάρκεια γνώσης», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή