Ικανοποίηση της Πρίστινα στις δηλώσεις Μπους για το Κόσοβο

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007 09:15
A- A A+

Η δήλωση του κ. Τζορτζ Μπους, χθες στα Τίρανα, ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου προκάλεσε ικανοποίηση στην Πρίστινα. Ο πρόεδρος του Κοσόβου, κ. Φατμίρ Σεϊντίου, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ευχαρίστησε τον Τζορτζ Μπους επισημαίνοντας ως ιδιαίτερα σημαντική την αποφασιστικότητα που εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος για επίσπευση των διαδικασιών για την ανεξαρτητοποίηση.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, κ. Αγκίμ Τσέκου, δήλωσε ότι ποτέ δεν αμφέβαλε για την υποστήριξη των ΗΠΑ και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρι την επισημοποίηση της ανεξαρτησίας.

Στο Βελιγράδι κυριαρχεί η ελπίδα ότι η Ρωσία θα αποτρέψει μέσα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διακήρυξη που θα επικυρώνει την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου. Ο πρωθυπουργός, κ. Βόισλαβ Κοστούνιτσα, σε δηλώσεις του από τη Μόσχα εκτίμησε ότι "η ιδέα της ανεξαρτησίας του Κοσόβου έχει τεθεί πλέον στο περιθώριο".

Ο κ. Κοστούνιτσα κατά τη συνάντησή του, προχθές, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε την διαβεβαίωση ότι η Ρωσία δεν θα αλλάξει στάση και θα συνεχίσει να αντιτίθεται στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή