Στη Βουλγαρία ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ. Μπους

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007 10:32
A- A A+

Επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος, κ. Τζορτζ Μπους, μετά από πρόσκληση του Βούλγαρου ομολόγου του, κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ.

Τον κ. Μπους υποδέχθηκε σήμερα το πρωί, στην πλατεία Αλεξάντερ Νέφσκι της Σόφιας ο ίδιος ο κ. Παρβάνοφ. Μετά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Βουλγαρίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και τον χαιρετισμό με 21 πυροβολισμούς από επίλεκτη τιμητική φρουρά, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη και είχε σύντομη συνομιλία με Βούλγαρους στρατιώτες που υπηρέτησαν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Στη συνέχεια, οι δύο πρόεδροι αναχώρησαν για το κτίριο της βουλγαρικής προεδρίας, όπου θα έχουν συνομιλίες, ενώ αργότερα, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας.

Ο κ. Μπους θα συναντηθεί, επίσης, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, κ. Σεργκέι Στανίσεφ και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με Βούλγαρους και ξένους φοιτητές του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Σόφιας.

Η επίσκεψη του κ. Μπους στη Βουλγαρία είναι η δεύτερη Αμερικανού προέδρου στη βαλκανική αυτή χώρα, που την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Η πρώτη επίσκεψη προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βουλγαρία έγινε το 1999 από τον Μπιλ Κλίντον.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή