Αφού νίκησε την λευχαιμία, η Ικέε εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους ΟΑ του Τόκιο

Κυριακή, 04 Απριλίου 2021 14:07
UPD:14:07
A- A A+

Αφού νίκησε την λευχαιμία, η Ρικάρο Ικέε, κατάφερε να κλείσει μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Δεν πέρασαν ούτε 8 μήνες από τότε που επέστρεψε στις πισίνες βγαίνοντας νικήτρια στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της και η 20χρονη κολυμβήτρια εξασφάλισε την παρουσία της στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η νεαρή πρωταθλήτρια πρώτευσε στα 100 μέτρα πεταλούδα στο εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης της Ιαπωνίας και σε λίγους μήνες θα δώσει το παρόν στο ολυμπιακό τουτρνουά κολύμβησης.

Να σημειωθεί ότι η Ικέε, η οποία αποτελούσε τη μεγάλη ελπίδα της Ιαπωνίας για μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, διαγνώστηκε με λευχαιμία στις αρχές του 2019, υποβλήθηκε σε εξαντλητικές χημειοθεραπείες και τελικά πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Στο αγώνισμα κάλυψε την απόσταση σε 57.77 και εξασφάλισε θέση στα 4Χ100 μέτρα μικτής ομαδικής για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Η ίδια ξέσπασε σε κλάμματα μετά την επιτυχία της και είχε κάθε λόγο να αισθάνεται χαρούμενη: «Νιώθω υπέροχα αυτή τη στιγμή. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να νικήσω στα 100 μέτρα. Ήμουν πολύ λιγότερο σίγουρη σε σχέση με τους αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς πριν από πέντε χρόνια. Νόμιζα ότι η νίκη ήταν κάτι που θα συνέβαινε μόνο στο μακρινό μέλλον. Πραγματικά δεν είχα στόχο τη νίκη. Όποια θέση κι αν πάρω, είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ».

Επέστρεψε στους αγώνες τον περασμένο Αύγουστο. Τότε είχε πει ότι ο στόχος της δεν ήταν οι Ολυμπιακοί του Τόκιο, αλλά η διοργάνωση του 2024 στο Παρίσι...

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις