Βατικανό: Επίσκεψη του Πάπα σε αστέγους που εμβολιάζονταν

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 14:35
UPD:14:39
via REUTERS/VATICAN MEDIA
A- A A+

Ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε ξαφνική επίσκεψη την Παρασκευή σε άστεγους και φτωχούς στη Ρώμη που έλαβαν δωρεάν το εμβόλιο κατά της COVID-19 στο Βατικανό.

Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το Βατικανό έδειξαν ότι ο 84χρονος Ποντίφηκας χαιρετά γιατρούς, νοσοκόμες, φιλανθρωπικούς εργαζόμενους και ανθρώπους μου εμβολιάστηκαν σε μια κλινική που κατασκευάστηκε εκτάκτως αίθουσα ακροατηρίου του Βατικανού, η οποία αίθουσα έμενε σε μεγάλο βαθμό αχρησιμοποίητη λόγω της πανδημίας.

Περίπου 800 άστεγοι ή άποροι έχουν λάβει το δωρεάν εμβόλιο μέχρι στιγμής και τουλάχιστον 400 ακόμη θα το λάβουν, είπε το Βατικανό.

Ο Πάπας, ο οποίος εμβολιάστηκε, όπως και ο πρώην Πάπας Βενέδικτος, 93 ετών, είπε ότι η λήψη του εμβολίου είναι η εθνική επιλογή, εκτός εάν υπάρχουν σοβαροί ιατρικοί λόγοι.

Σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, το Βατικανό έχει δημιουργήσει μια σειρά δομών για να βοηθήσει τον άστεγο πληθυσμό της Ρώμης, συμπεριλαμβανομένων μιας κλινικής, εγκαταστάσεων κολύμβησης και κέντρων περιποίησης και κομμωτηρίων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή