Βόλεϊ: Πρεμιέρα στα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 12:47
UPD:12:49
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Το πρώτο σερβίς των πλέι οφ, που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή Ελλάδας στη Volley League για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, δίνεται σήμερα το απόγευμα στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο Μαρούσι (17:00, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ), ενώ ακολουθεί το παιχνίδι της Σύρου (20:00, Φοίνικας-Ολυμπιακός).

Οι τέσσερις ομάδες ξεκινούν την προσπάθεια, με τον Ολυμπιακό να κατέχει την... pole position σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών, καθώς διαθέτει διαφορά 9 βαθμών από τον δεύτερο Φοίνικα Σύρου, 12 από τον τρίτο Παναθηναϊκό και 14 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες, αν στους έξι αγώνες συλλέξει 10 βαθμούς. Ο τίτλος μπορεί να ξαναέρθει στον Πειραιά, πάντως, ακόμη και με 9 κερδισμένους βαθμούς, αρκεί σε αυτή την περίπτωση να μην έχει ηττηθεί από τον Φοίνικα Σύρου με 3-0 ή 3-1.

Ως προς τις υπόλοιπες ομάδες και τις πιθανότητές τους, ο Φοίνικας για να κάνει την έκπληξη αρχικά θα πρέπει να νικήσει αύριο τον Ολυμπιακό «καθαρά» (νίκη με τρεις βαθμούς), να κάνει αήττητη πορεία στον α΄ γύρο και ταυτόχρονα να ελπίζει σε απώλειες της πειραϊκής ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σημειώσει έξι νίκες των τριών βαθμών εκάστη, ήτοι να πετύχει το απόλυτο και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός στους τέσσερις αγώνες του με τους άλλους δύο αντίπαλους να μη συγκεντρώσει πάνω από 6 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ, τέλος, έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες, καθώς θα πρέπει να συγκεντρώσει το μάξιμουμ των βαθμών (18) και ταυτόχρονα οι «ερυθρόλευκοι» στα τέσσερα παιχνίδια τους με Φοίνικα και Παναθηναϊκό να μη συλλέξουν πάνω από 4 βαθμούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις