Ένοχος για προσπάθεια εισαγωγής κοκκαΐνης στην Αυστραλία ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του 2004, Νέιθαν Μπάγκαλεϊ

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 11:23
UPD:11:28
EPA/ANTONIO BAT
A- A A+

Ο κάτοχος δύο μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας στο κανόε-καγιάκ, Νέιθαν Μπάγκαλεϊ, βρέθηκε ένοχος για εισαγωγή στην Αυστραλία κοκαΐνης αξίας 130 εκατ. ευρώ, όπως απεφάνθη το δικαστήριο της «χώρας των καγκουρό».

Μαζί με τον αδελφό του, Ντου, ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του 2004, κρίθηκαν ένοχοι στα τέλη Μαρτίου από δικαστήριο της Αυστραλίας για την προσπάθειά τους να περάσουν στη χώρα μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, η αξία της οποίας έφτανε τα 130 εκατ,. ευρώ.

Και οι δύο δήλωσαν αθώοι ενώπιον των δικαστών, ωστόσο στη διάρκεια της διαδικασίας απέτυχαν να αποδείξουν την αθωότητά τους και πλέον αναμένεται η απόφαση ια την ποινή που θα εκτίσουν.

Ο Ντρου Μπάγκαλεϊ και ακόμα ένας άντρας, ονόματι Αντονι Ντρέιπερ, συνελήφθησαν το 2018 έπειτα από μία επεισοδιακή καταδίωξη από την αστυνομία στη θάλασσα, στην οποία συμμετείχε το ναυτικό και η αεροπορία. Το σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε αγοραστεί από τον Νέιθαν Μπάγκαλεϊ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο κάτοχος του αργυρού μεταλλίου το 2004 (στα 500μ. του Κ1 και του Κ2) ήταν ο ιδιοκτήτης του σκάφους, στο οποίο τοποθέτησε δορυφορικό τηλέφωνο και σύστημα πλοήγησης.

Όπως μετέδωσε το ABC News, ο 46χρονος πρωταθλητής, που μετρά επίσης 5 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (3 χρυσά, 2 χάλκινα), ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα για την αγορά του σκάφους του τα έδωσε ο αδερφός του και του είπε να τα χρησιμοποιήσει για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση παρακολούθησης φαλαινών. Παρ' όλα αυτά, τα αποτυπώματα του Νέιθαν Μπάγκαλεϊ εντοπίστηκαν και σε ταινία που χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθεί ο αριθμός καταγραφής του σκάφους.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα δύο αδέλφια είχαν μπλεξίματα με το νόμο σε υποθέσεις ναρκωτικών. Παλαιότερα είχαν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σε συμμορία παρασκευής παραισθησιογόνων χαπιών, ενώ το 2009 καταδικάστηκαν ξανά για άλλα αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις