Οριστικά στο Hall of Fame ο Γιαννάκης

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 16:21
UPD:16:24
FIBA
A- A A+

Με κάθε επισημότητα η FIBA ανακοίνωσε την κλάση του 2021 στο Hall of Fame, με το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη να ξεχωρίζει.

Ο «δράκος» γίνεται με αυτό τον τρόπο ο 5ος Έλληνας που κατακτά αυτή την τεράστια ατομική διάκριση μετά τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Φασούλα, Κώστα Ρήγα και Κώστα Δήμου.

Ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής, του Ιωνικού, του Άρη και του Παναθηναϊκού, έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, τόσο παίκτης αλλά και ως προπονητής.

Με την «γαλανόλευκη» ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ιστορικής κατάκτησης του EuroBasket 1987, ενώ 18 χρόνια μετά ως προπονητής οδήγησε την Εθνική ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου το 2005.

Μαζί του στο Hall of Fame θα μπουν και ο Έτορε Μεσίνα, με μεγάλη προπονητική καριέρα σε ΝΒΑ και Ευρώπη σε ομάδες όπως οι Λέικερς, οι Σπέρς, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και ο Τσακ Ντέιλι, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ κατακτώντας Ολυμπιακά πρωταθλήματα αλλά και πρωταθλήματα ΝΒΑ με ομάδες όπως οι Πίστονς.

Η ανακοίνωση των Hall of Famers για το 2021 αναμένεται να γίνει σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 18 Ιουνίου.

Αναλυτικά τα ονόματα της κλάσης του 2021:

Παίκτες

Μάθιου Φαγιε, Χάνα Χοράκοβα, Στάνισλαβ Κρόπιλακ, Όσκαρ Μόλια, Ντετλέφ, Σρεμπφ, Πένκα Στογιάνοβα, Παναγιώτης Γιαννάκης, Σεργκέι Ταρακάνοφ, Χαιξια Ζενγκ.

Προπονητές

Τσακ Ντέιλι, Τομ Μαχερ, Έτορε Μεσίνα

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις