Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο - Σημαντικές βροχοπτώσεις στην Κρήτη

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 14:00
UPD:14:05
INTIME NEWS/ © Intime p.a.
A- A A+

Πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο και στην ανατολική ηπειρωτική χώρα τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 1 Απριλίου 2021, με τις ριπές του ανέμου στην  Παξιμάδα Καρύστου να φτάνουν τα 119 km/h, όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθνών/Meteo.

Παράλληλα, όπως αναμενόταν, σημαντικές βροχοπτώσεις έχουν εκδηλωθεί στην Κρήτη. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 09:30 το πρωί.

Το βαρομετρικό χαμηλό στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάσει τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας το διήμερο Τετάρτη 31/03 και Πέμπτη 01/04 με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr  περισσότερο αναμένεται να επηρεαστεί η Κρήτη όπου κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 31/03 θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 01/04 θα εξασθενήσουν, για να ενισχυθούν εκ νέου τις βραδινές ώρες, ενώ ουσιαστική βελτίωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή 02/04.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή