Μουντιάλ 2022: Σκληρή κριτική του Τύπου στη Γερμανία

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 12:35
UPD:14:47
REUTERS/WOLFGANG RATTAY
A- A A+

Η εντός έδρας (Ντούισμπουργκ) ήττα από τη Βόρεια Μακεδονία (1-2) ήταν η «βόμβα» της 3ης αγωνιστικής, πιθανά δε και ολόκληρης της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2022 στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Ο γερμανικός Τύπος κατακεραυνώνει σήμερα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για το αγωνιστικό φιάσκο, με την Bild να μιλά για «Ντροπή» στο πρωτοσέλιδό της.

Το περιοδικό Kicker κάνει λόγο για «κακή έκπληξη» και η Die Welt γράφει πως «η Γερμανία γελοιοποιήθηκε», ενώ η εφημερίδα Frankfürter Allgemeine Zeitung τιτλοφορείται ως εξής: «Επώδυνη αφύπνιση για την Εθνική ομάδα».

Η Bild σχολιάζει: «Ναι, η Βόρεια Μακεδονία, ένας ποδοσφαιρικός νάνος, 65ος στην κατάταξη της FIFA, όπου μόνο τέσσερις παίκτες παίζουν στα καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μετά από μια τέτοια "ιστορική ντροπή", δεν αξίζει να πάτε εκεί».

Η Die Welt επισημαίνει πως «η Βόρεια Μακεδονία άξιζε την νίκη, απέναντι σε μία ομάδα ανίκανη να δημιουργήσει ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο».

Από την πλευρά της, η Frankfürter Allgemeine Zeitung υπογραμμίζει πως «η γερμανική ομάδα πίστευε ότι επέστρεψε στο προσκήνιο, αλλά η αισιοδοξία δίνει τη θέση της σε μία μεγάλη απογοήτευση».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις