Ερντογάν: «Δεν τελείωσε η μάχη με τους τρομοκράτες στο εσωτερικό ώστε να μιλάμε για το Ιράκ»

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 13:19
UPD:13:47
A- A A+

Η Τουρκία επικεντρώνει τις προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των κούρδων ανταρτών στο εσωτερικό της χώρας παρά στο Ιράκ, διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν μέσω φημολογιών ότι η Αγκυρα ετοιμάζεται για μία στρατιωτική επιχείρηση εντός των ιρακινών συνόρων.

«Έχει τελειώσει άραγε η μάχη με τους 5.000 τρομοκράτες στο εσωτερικό για να αρχίσουμε τώρα να μιλάμε για το Ιράκ», διερωτήθηκε ο κ. Ερντογάν ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο επιχείρησης του τουρκικού στρατού στο έδαφος του Ιράκ κατά των ανταρτών του PKK.

Εν τω μεταξύ ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χουπ Σεφερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην ¶γκυρα, ζήτησε σήμερα από την Τουρκία να επιδείξει "μέγιστη αυτοσυγκράτηση" στην αντιμετώπιση των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών του PKK, σημειώνοντας με νόημα ότι το NATO δεν θα μπορούσε να διαδραματίσει άμεσο ρόλο εναντίον των ανταρτών.

«Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διαδραματίσει άμεσο ρόλο εκεί, αλλά δείχνει την αλληλεγγύη του και εμπλέκεται στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Το ΝΑΤΟ ελπίζει πως μια λύση μπορεί να βρεθεί με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο Σέφερ έπειτα από συνάντησή του με τον τουρκο υπουργό Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή