Συνάντηση Μπακογιάννη με τον πρόεδρο της Συρίας

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 14:08
A- A A+

Συνάντηση με τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασαντ, είχε το πρωί στη Δαμασκό -δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στη Μέση Ανατολή- η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, προερχόμενη από το Ισραήλ. Ο πρόεδρος Ασαντ και η κ. Μπακογιάννη συζήτησαν για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, με έμφαση το Λίβανο, το Παλαιστινιακό και το Ιράκ.

Αναφερόμενος σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Χαάρετζ, σύμφωνα με το οποίο, η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών -η οποία χθες βρισκόταν στο Ισραήλ- κομίζει μήνυμα του ισραηλινού πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο Ασαντ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος απέφυγε να επιβεβαιώσει την πληροφορία, λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν λειτουργεί ως απεσταλμένη άλλης χώρας, αλλά μεταφέρει το δικό της μήνυμα, μήνυμα διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς».

«Εξαιρετικά εποικοδομητική» χαρακτηρίστηκε από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ η συνάντηση που ακολούθησε με τον αντιπρόεδρο της συριακής κυβέρνησης αρμόδιο για οικονομικά θέματα, Αμπντάλα αλ Νταρντάρι. Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στην ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομικής συνεργασίας με έμφαση τους τομείς των κατασκευών, της ναυτιλίας, της μεταφοράς τεχνογνωσίας, της ενέργειας, του τουρισμού και της γεωργίας.

Το επόμενο βήμα για την οικονομική συνεργασία θα γίνει με αποστολή το προσεχές διάστημα, του υφυπουργού Εξωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος θα συνοδεύεται από επιχειρηματική αποστολή.

Η κ. Μπακογιάννη θα έχει αμέσως μετά χωριστές συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Συρίας Φαρούκ Αλ Σάραα και τον υπουργό Εξωτερικών Ουάλιντ Μοάλεμ.

Το απόγευμα, λίγο πριν την αναχώρησή της για το Αμάν της Ιορδανίας, η υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιγνάτιο.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή