Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των ομολόγων

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 16:22
UPD:16:28
A- A A+

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η έρευνα για την υπόθεση των ομολόγων που διενεργούν οι εισαγγελείς εφετών κ.κ. Λιόγας και Πεπόνης.

Οι δύο εισαγγελείς από Δευτέρα θα παραδώσουν το πόρισμά τους στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιώργο Κολιοκώστα και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθούν διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Μέχρι στιγμής έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποποι περίπου 40 άτομα.

Οι κ.κ. Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης δεν προσήλθαν να καταθέσουν στον κ. Λιόγα και μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου τους υπέβαλαν στον εισαγγελέα αίτημα με σειρά ερωτημάτων ως προς τη διαδικασία συναλλαγών των ταμείων. Ο κ. Λιόγας τους γνωστοποίησε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για την ικανοποίηση των αιτημάτων ενώ δεν έδωσε και νέα προθεσμία που ζήτησαν.

Στον εισαγγελέα εφετών κ. Πεπόνη κατέθεσε ο εκπρόσωπος της Χρηματιστηριακής εταιρείας "ΑΡΤΙΟΝ" κ. Γιάννης Καλογεράκης.

Εν τω μεταξύ την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνουν σήμερα το απόγευμα εκπρόσωποι της JP Morgan και της North Asset Management, με τον κ. Γιώργο Παπαμαρκάκη (της Νοrth Asset) να δηλώνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θόδωρο Σκρέκα, ότι δεν θα παραστεί ο ίδιος, επικαλούμενος τη μυστικότητα των καταθέσεών του στην αρχή Ζορμπά και στην έρευνα της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/12/1344863.htm .

Τη North Asset θα εκπροσωπήσει ο γενικός διευθυντής Λουις Γουόρντλόου, ενώ η JP Morgan θα εκπροσωπηθεί από τον υπεύθυνο Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Τζέικοπ Στοτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή