Δέσμευση Παπανδρέου για 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών ετησίως

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 16:52
UPD:16:54
A- A A+

Η κυβέρνηση αντί να προσλαμβάνει προσωπικό στα νοσοκομεία, προσλαμβάνει αγροφύλακες - κομματάρχες στην επαρχία, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στη Βουλή με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών και των νοσοκομειακών γιατρών. «Ετσι -είπε- διαχειρίζεται τα λεφτά του ελληνικού λαού ως κομματική υπόθεση».

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ και του ΟΕΝΓΕ ο κ.Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας άλλα έλεγε και άλλα έκανε, ενώ ο ίδιος υποσχέθηκε αξιοπρεπές μισθολόγιο και αύξηση της χρηματοδότησης για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά 1% του ΑΕΠ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι δεσμεύεται το κόμμα του για το νέο εκσυγχρονισμένο ΕΣΥ και εγγυάται την αναβάθμισή του. Ακόμη δεσμεύτηκε για 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών ετησίως, πέραν των συνταξιοδοτήσεων και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και αξιολόγηση για να μπει τέλος στην αδιαφάνεια των προμηθειών.

Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω κινητοποίησης των εργαζομένων (24ωρη στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και 9πμ με 3μμ.

Στάση εργασίας 9πμ με 1μμ θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή