Προεκλογική αδολεσχία

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007 18:26

A- A A+

Προεκλογικός παροξυσμός, με αμφίβολη τη στάθμη του προεκλογικού λόγου, τόσο ως προς τα λογικά και πολιτικά του επιχειρήματα, όσο και ως προς τη ρητορική του επένδυση.

Την ταινία του Νίκου Τσιφόρου «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» επικαλέστηκε προχθές ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τον πόλεμο δηλώσεων και χαρακτηρισμών, καθώς ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο.

«Μόνο που ούτε ο κ. Καραμανλής είναι Αυλωνίτης, ούτε η κ. Παπαρήγα είναι Βασιλειάδου και ούτε ο κ. Παπαθεμελής είναι Νίκος Ρίζος. Εκείνοι είχαν ταλέντο», πρόσθεσε.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης καταγγέλλει ότι η Δημοκρατική Αναγέννηση υποστηρίζεται από την ΝΔ, με στόχο τον εκλογικό διεμβολισμό του ΛΑ.Ο.Σ., ενώ ο Περισσός κατηγορεί το ΛΑΟΣ ότι επιδιώκει να αλιεύσει ψήφους από την Αριστερά, εκφράζοντας κατά καιρούς θέσεις κοντά στις τοποθετήσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Υπομονή ως τις εκλογές. «Αν και υπομονή κάνουν και τα λάστιχα, έρχεται όμως η ώρα που κλατάρουν», όπως έλεγε ο Ρίζος (Μάχος) στην ταινία «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα (στη φωτογραφία) και ο κοντός».

Και μιας και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέσυρε από την φαρέτρα του και τον ελληνικό κινηματογράφο, πιο επίκαιρη είναι η ατάκα από την ταινία του Ντίνου Κατσουρίδη «Της κακομοίρας». «Πρόσεχε Ζήκο γιατί θα προβώ σε ωμότητες!» «Αμ' εγώ σε τι θα προβώ, σε ψημενότητες;», ανταπαντά ο Χατζηχρήστος στην καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του.

«Ξεύρεις την χώραν που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα; που κοκκινίζ’ η σταφυλή

και θάλλει η ελαία; Ω! δεν την αγνοεί κανείς· είναι η γη η ελληνίς!»

Κ.Τ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή