UEFA: Στις 19 Απριλίου οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο Champions League

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 17:24
UPD:17:25
UEFA/Paul Mohan / SPORTSFILE
A- A A+

Άλλες τρεις εβδομάδες υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι λάτρεις της «στρογγυλής θεάς», προκειμένου να μάθουν επισήμως από την UEFA για τις αλλαγές που θα επέλθουν στο Champions League από το 2024.

Η ευρωπαϊκή συνομποσπονδία έκανε γνωστό την Τρίτη (30/03) ότι το ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Τετάρτης (31/03), ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν στο επόμενο δ.σ, που είναι προγραμματισμένο για τις 19 Απριλίου, τότε που εκτός απρόοπτου θα γίνουν και οι τελικές ανακοινώσεις.

Εφόσον δεν γίνει... στροφή 180 μοιρών στο διάστημα των τριών αυτών εβδομάδων, η νέα μορφή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα περιλαμβάνει 36 ομάδες, χωρίς ομίλους, όπου κάθε σύλλογος θα δίνει δέκα αγώνες με αντιπάλους από διαφορετικά γκρουπ δυναμικότητας.

Μετά το πέρας των 10 αγωνιστικών και με βάση την ενιαία κατάταξη, οι πρώτες οκτώ ομάδες θα προκρίνονται στην φάση των «16», ενώ εκείνες που θα κατατάσσονται από την 9η έως και την 24η θέση θα δίνουν αγώνες play off για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Η UEFA εκτιμά, μετά και τις διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει εδώ και πολλούς μήνες με τα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ, ότι το νέο format του Champions League θα φέρει περισσότερα κέρδη στα ταμεία των ομάδων, αποτρέποντας τις... αποσχιστικές τάσεις που έχουν εμφανιστεί από μεγάλους συλλόγους υπό τη μορφή ενός σχεδιαζόμενου κλειστού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος συλλόγων.

Ένα από τα σημεία «τριβής» έχει να κάνει με τον τρόπο διανομής των τεσσάρων επιπλέον «εισιτηρίων», με την UEFA να επιθυμεί τη διατήρηση του sporting merit (δηλαδή της πρόκρισης μέσω αποκλειστικά αγωνιστικών κριτηρίων) και τους μεγάλους συλλόγους να επιδιώκουν τη θέσπιση μιας μορφής wild card, που θα διασφαλίζει τη συμμετοχή στο Champions League, ακόμη και μετά από μία κακή σεζόν ομάδας στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις