Βατούτιν για Τζέιμς: «Την απόφαση πήρε το προπονητικό επιτελείο»

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 16:09
UPD:16:44
INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Θέση για το θέμα της απομάκρυνσης του Μάικ Τζέιμς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά από απόφαση του Δημήτρη Ιτούδη, πήρε ο «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου Αντρέι Βατούτιν.

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομάδας μίλησε σε ιστοσελίδα της χώρας για την υπόθεση του Αμερικανού γκαρντ, τονίζοντας ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ήταν κάτι μη αναστρέψιμο, τονίζοντας όμως, ότι ο Τζέιμς είναι εξαιρετικός παίκτης κι ότι δεν θα πρέπει να δέχεται κριτική για ό,τι κι αν κάνει.

Αφού ανέφερε ότι ο πρώτος χρόνος συνεργασίας με τον Τζέιμς κύλησε πολύ ομαλά, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη: «Δυστυχώς η προοπτική συνεργασίας με τον Τζέιμς τη δεδομένη στιγμή δεν είναι στον ορίζοντα. Την πρώτη χρονιά, ο Τζέιμς δεν μας δημιούργησε κανένα πρόβλημα, η συνεργασία μας κύλησε πολύ ομαλά και γι' αυτό ανανεώσαμε το συμβόλαιο του για άλλα τρία χρόνια.

Φέτος έχουμε κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχει η μεταξύ μας συνεργασία και να φέρουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ομάδα. Τα προβλήματα που προέκυψαν δυστυχώς δεν λύθηκαν την πρώτη φορά, συνεχίσαμε τη δουλειά μας αλλά δυστυχώς αποτύχαμε να διατηρήσουμε τις ισορροπίες στην ομάδα.»

Αναφερόμενος σην απόφαση του Δημήτρη Ιτούδη να απομακρύνει τον Τζέιμς από την ομάδα, ο Βατούτιν ισχυρίστηκε: «Ο Ιτούδης είναι ένας έμπειρος προπονητής με πολλές γνώσεις ο οποίος έχει τη δική του άποψη ως προς το πως να χτίσει την ομάδα και είναι υπεύθυνος γι' αυτό. Η απομάκρυνση του Τζέιμς ήταν καθαρά απόφαση του τεχνικού μας επιτελείου και πιστεύω πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά.»

Πάντως, ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ δεν έκρυψε πως ο Τζέιμς είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και πως δεν πρέπει να κρίνεται για το κάθε τι που κάνει. «Μην κατηγορείτε συνέχεια τον Τζέιμς, είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που έχει κερδίσει πολλά ματς μόνος του και έχει ενθουσιάσει το κοινό με τα όσα κάνει μες στο γήπεδο.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας αυτή τη στιγμή, είναι καλό να το παραδεχτούμε και να μην ζούμε ελπίζοντας σε θαύματα.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις