Βουλή- Μπιάγκης: Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ναυτεργατών του «Angelic Power»

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 13:46
UPD:13:49
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ερώτηση προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, απηύθυνε ο υπεύθυνος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης, για το ζήτημα, όπως υποστηρίζει «του άμεσου κινδύνου που διατρέχει ζωή των ναυτεργατών του Φ/Γ «Angelic Power».

Στην Ερώτησή του, ο βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Το φορτηγό πλοίο, υπό ελληνική σημαία, «ANGELIC POWER» (ΙΜΟ Νο: 9250189) βρίσκεται αγκυροβολημένο σε θαλάσσια περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας τουλάχιστον δύο μήνες. Στο πλοίο, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, επιβαίνει 22μελές πλήρωμα και ένας τεχνικός, εκ των οποίων 9 ναυτικοί είναι Έλληνες.

Ο περιορισμός του πλοίου και ο πολύμηνος εγκλωβισμός του, έχει αρχίζει να μετατρέπεται σε μία βαρύνουσα «ανθρωπιστική κρίση», η οποία λαμβάνει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς πέραν της σοβαρής έλλειψης τροφίμων, καύσιμων και λοιπών αναλώσιμων, αρκετά μέλη του πληρώματος αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας που χρήζουν άμεσης βοήθειας που δεν μπορεί να παρασχεθεί υπό τις παρούσες συνθήκες απομόνωσης. 

O κ. Μπιάγκης αναφέρει ότι: «συμβάντα όπως το αναφερόμενο, κυρίως όταν απουσιάζει η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, θίγουν την αξιοπιστία και το κύρος όχι μόνον του ελληνικού νηολογίου αλλά και εν γένει του ελληνικού κράτους και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο» και ζητάει από τους υπουργούς να τον ενημερώσουν για τον κύκλο των ενεργειών που έχουν ήδη προβεί αλλά και προτίθενται να προχωρήσουν προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης και άμεση παροχή υγειονομικής βοήθειας, τροφίμων και λοιπών αναλωσίμων για τις άμεσες ανάγκες διαβίωσης και καλής υγείας όλων των επιβαινόντων στο πλοίο οι οποίοι βιώνουν αυτή την ανθρωπιστική κρίση και στη συνέχεια να δρομολογηθεί ο απεγκλωβισμός τους καθώς και ο επαναπατρισμός των Ελλήνων ναυτικών. 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή