Θεοφ. Ξανθόπουλος: Καταδίκη- κόλαφος της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 13:36
UPD:13:38
A- A A+

Καταδίκη-κόλαφο της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την Ευρωπαϊκη 'Ενωση Δικαστών, χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεοφ. Ξανθόπουλος, την επιστολή της Ένωσης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, σχετικά με τη συμμετοχή των Δικαστικών Ενώσεων στις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρει ότι η επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Δικαστών προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα αποτελεί ηχηρή αποδοκιμασία και καταδίκη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι ευρωπαίοι δικαστές, συνεχίζει ο τομεάρχης, στηλιτεύουν την άρνησή της να συμπεριλάβει τις δικαστικές ενώσεις στην νομοπορασκευαστική επιτροπή του νέου Κώδικα Λειτουργίας Δικαστηρίων και Κατάστασης  Δικαστικών Λειτουργών, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση των βασικών αρχών του κράτους δικαίου και απειλή της δικαστικής ανεξαρτησίας.

«Η Ευρωπαική Ενωση Δικαστών επισημαίνει το αυτονόητο. Και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει την στάση της», σημειώνει ο κ. Ξανθόπουλος, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει τον καταστατικό χάρτη των δικαστηρίων και των δικαστικών λειτουργών, ερήμην των δικαστικών ενώσεων, αποτελεί μείζον θεσμικό ατόπημα. 

«Πλήττει το κράτος δικαίου και υπονομεύει τις αρχές της καλής νομοθέτησης. Προσβάλει και απαξιώνει το σύνολο των δικαστών. Η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα την θεσμική δημοκρατική λειτουργία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθόπουλος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή