Σύγχυση για το χρόνο έναρξης των συνομιλίων για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ

Από την κατάθεση του γ.δ. της JP Morgan - Επιμένει για Δεκέμβριο ο γ.γ.του ΥΠΟΙΟ
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 10:33
UPD:10:37
A- A A+

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση των ομολόγων προκύπτουν από τη χθεσινή κατάθεση του γενικού διευθυντή της J.P. Morgan στην Ευρώπη, Jacob Stott (Στοτ) στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/13/1345288.htm .

Ο κ.Στοτ είπε πως οι συνομιλίες με την κυβέρνηση για την έκδοση του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ είχαν αρχίσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2006 και ότι στη διαδικασία της έκδοσης συμμετείχαν τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας κ.Γιώργος Κουρής, όσο και άλλοι αξιωματούχοι του υπουργείου, τους οποίους όμως, απέφυγε να κατονομάσει. «Η πρώτη επαφή με την κυβέρνηση σχετικά με το δομημένο ομόλογο, νομίζω ότι ήταν τον Οκτώβριο του 2006. Νομίζω ότι το ανέφερα και πριν. Μπορώ απλώς να σας πω ότι υπήρχαν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομίας που ενεπλάκησαν», ανέφερε ο κ.Στοτ.

Ο κ.Κουρής ωστόσο, είχε καταθέσει στον εισαγγελέα κ. Λιόγα ότι «οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο ομόλογο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους άρχισαν στις 15 Δεκεμβρίου 2006», κάτι που επανέλαβε και σε χθεσινές του δηλώσεις στο δελτίο του Alter.

Σήμερα η υπεύθυνη Επικοινωνίας της αμερικανικής τράπεζας στην Ελλάδα διέψευσε ότι υπήρξαν συνομιλίες του γ.δ. της JP με κυβερνητικούς παράγοντες και δη τον γ.γ.του ΥΠΟΙΟ τον Οκτώβριο, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι οι πρώτες επαφές έγιναν το Δεκέμβριο.

Από τις χθεσινές καταθέσεις στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής προκάλεσε επίσης ιδιαίτερη αίσθηση η αναφορά του εκπροσώπου της North Asset Management Λούις Πλάουντεν-Γουορντλό, για το κατά πόσο ο κ. Παπαμαρκάκης υπήρξε σύμβουλος του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Νίκου Χριστοδουλάκη. Σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Σαλαγκούδη αν έχει ακούσει ότι ο κ. Παπαμαρκάκης ήταν σύμβουλος υπουργού του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Υπήρχε μια σχέση παροχής υπηρεσιών στο ΥΠΟΙΟ. Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός διευκρίνισε ότι ο κ. Παπαμαρκάκης ήταν τότε συνεργάτης της Morgan Stanley, η οποία είχε συνεργασία πολλά χρόνια με τον εκάστοτε υπουργό Οικονομίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή