Στήριξη του σχεδίου Αχτισάαρι για το Κόσοβο

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 10:39
A- A A+

Οι εκπρόσωποι πέντε χωρών - μελών της Ομάδας Επαφής για το Κόσοβο σε σύσκεψη στο Παρίσι επανέλαβαν τη στήριξή τους στο σχέδιο του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μάρτι Αχτισάαρι, για το καθεστώς του Κοσόβου και τόνισαν την αποφασιστικότητα να συνεχίσουν χωρίς αναβολή τις διαπραγματεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι πολιτικοί διευθυντές των υπουργείων Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας επιβεβαίωσαν τη στήριξή τους στο σχέδιο του Μάρτι Αχτισάαρι και τόνισαν ότι είναι η μόνη λύση που θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα, που είναι απαραίτητη για το μέλλον.

Στη χθεσινή συνάντηση στο Παρίσι επιβεβαιώθηκε η επιθυμία να υπάρξει ψήφισμα με το οποίο θα επικυρώνεται το σχέδιο του Μάρτι Αχτισάαρι που προβλέπει ανεξαρτησία του Κοσόβου, ανακοινώθηκε από το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία που είναι μέλος της Ομάδας Επαφής, αλλά δεν συμμετείχε στη συνάντηση στο Παρίσι, αντιτίθεται στο σχέδιο του Μάρτι Αχτισάαρι και προειδοποιεί ότι θα κάνει χρήση βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή