Ανάκληση της άρσης αναγνώρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Ντ.Μπακογιάννη: «Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη»
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 12:07
A- A A+

Η ιορδανική κυβέρνηση ανακάλεσε την άρση της αναγνώρισης του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ', με απόφαση που ελήφθη χθες το απόγευμα από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νάσερ Τζούντε, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση της Ιορδανίας είναι ικανοποιημένη από την απάντηση του Πατριάρχη και της Ιεράς Συνόδου. Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο Πατριάρχης διαβεβαιώνει ότι επί των ημερών του δεν έγινε καμία εκχώρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και ότι θα συνεχίσει να διαφυλάττει την περιουσία του Πατριαρχείου από κάθε παράνομη εκχώρηση γης.

Μετά από συνάντηση με τον ιορδανό ομόλογό της Αμπντελιλά αλ Χατίμπ, σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε την απόφαση «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη». «Την καλωσορίζουμε με τη βεβαιότητα ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα συνεχίσει να εκπληρώνει ανεμπόδιστα την τόσο σημαντική αποστολή του και το θεάρεστο έργο του, για το σύνολο του ποιμνίου του», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και συνέχισε: «Ο κ. Χατίμπ είχε την καλοσύνη να με ενημερώσει λεπτομερώς για τη χθεσινοβραδινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Ιορδανίας να ανακαλέσει την πρόσφατη απόφαση για την άρση της αναγνώρισης του πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλου Γ'».

Στο θέμα της ανάκλησης της άρσης αναγνώρισης του Πατριάρχη αναφέρεται με σημερινό της δημοσίευμα και η εφημερίδα «Τζόρνταν Τάιμς». Η εφημερίδα γράφει ότι η απόφαση της ιορδανικής κυβέρνησης τερματίζει το αδιέξοδο, το οποίο είχε δημιουργηθεί τον περασμένο μήνα, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή