Διαγωνισμός για τη σημαία και το εθνόσημο του Κοσόβου

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 12:19
A- A A+

Δημόσιο διαγωνισμό προκήρυξε η διαπραγματευτική ομάδα του Κοσόβου για την επιλογή της σημαίας και του εθνόσημου του Κοσόβου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Πρίστινα.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός για όλους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς περιορισμούς.

«Τα σύμβολα στη σημαία και στο εθνόσημο δεν πρέπει να μοιάζουν με τα σύμβολα άλλου κράτους και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα σύμβολα του αετού και ο συνδυασμός χρωμάτων κόκκινου, μαύρου, άσπρου και μπλε», αναφέρεται στα δημοσιεύματα.

«Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να καταθέσουν προτάσεις για τη σημαία και το εθνόσημο με απλό σχέδιο και χωρίς πολύ χρώμα, χωρίς γραπτό κείμενο ή σύνθημα», σύμφωνα με τους όρους τους διαγωνισμού.

Η σημαία και το εθνόσημο θα πρέπει να είναι απλά, πρωτότυπα, εύκολα αναγνωρίσιμα και να αντανακλούν την επιθυμία του λαού του Κοσόβου για ένταξη στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές θεσμούς. Κάθε πρόταση πρέπει να αντανακλά και το τελικό καθεστώς του Κοσόβου και δεν πρέπει να θυμίζει ή να εκπροσωπεί τη σημαία και το έμβλημα πολιτικού κόμματος, κινήματος ή θεσμού του Κοσόβου ή να παραπέμπει σε οποιαδήποτε θρησκεία ή εθνική κοινότητα, διευκρινίζεται στην προκήρυξη.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός για 15 μέρες από την ημέρα δημοσίευσης και οι τρεις καλύτερες προτάσεις θα βραβευθούν με τα ποσά των 10.000, 7.000 και 5.000 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή