«Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι πολύ κοντά», δήλωσε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι «ό,τι ανοίξει, δεν θα ξανακλείσει».
Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1, τόνισε ότι «Δεν μπορώ να κάνω προαναγγελία του χρόνου, αλλά θα ήθελα το συντομότερο δυνατό». Επεσήμανε ακόμη πως αυτή η εβδομάδα είναι σίγουρα πολύ κρίσιμη, συμπληρώνοντας ότι εάν η τάση σταθεροποίησης συνεχιστεί και ακολουθηθεί από μια μικρή τάση μείωσης ασφαλώς, το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι κοντά.
Ωστόσο, ανέφερε «Εάν μέσα στην εβδομάδα υπάρχει νέα άνοδος πάλι θα πρέπει να εξεταστεί ο σχεδιασμός». Αναφερόμενος πάντως στον σχεδιασμό «ακορντεόν» , σημείωσε ότι « Κανένας δεν αντέχει άλλο το άνοιγμα - κλείσιμο».
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι « ο στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης και ό,τι εργαλεία έχουμε φτιάξει είναι ό,τι ανοίξει να μην ξανακλείσει. Αυτός είναι ο στόχος, γι' αυτό μπήκαμε γρήγορα στα self test, γι' αυτό προχωράμε τους εμβολιασμούς με μεγάλη ταχύτητα, ώστε όταν πούμε ανοίγουμε, αυτή τη φορά να ανοίξουμε με τέρμα» προσέθεσε.
«Για να ικανοποιήσω τη σωστή αγωνία του κ. Χαρίτση, επεσήμανε επίσης, θα σας πω ότι κανένας μας δεν σκέφτεται με το άνοιγμα να σταματήσουν τα μέτρα στήριξης. Τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και για μεγάλο χρονικό διάστημα και για μετά το άνοιγμα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η αγορά έχει υποστεί μεγάλη ζημία και το εθνικό μας στοίχημα είναι να μην μείνει κανείς πίσω. Είναι σωστή η παρατήρηση του κ. Χαρίτση»
Παράλληλα, εκτίμησε ότι όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, θα μπορούμε να φτάσουμε όπως είπε σε ένα αριθμό εμβολιασμών 50 χιλιάδων την ημέρα, που σημαίνει ότι στα μέσα Απριλίου, θα περάσουμε τα 2 εκατομμύρια. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, όταν συμβεί αυτό, οι πολίτες άνω των 60 ετών, θα έχουν σχεδόν όλοι εμβολιαστεί, όπως και πάρα πολλοί από τις ευάλωτες ομάδες.
Σύμφωνα με το κ. Γεωργιάδη, όλο αυτό θα έχει μεγάλη θετική επίπτωση στην πίεση των νοσοκομείων, επομένως, είπε « θα υπάρξει ελπίδα ότι αυτό το τείχος προστασίας θα καταφέρει να ανοίξει τις δραστηριότητες χωρίς να υπάρξει ενδεχόμενο να ξανακλείσουν, φυσικά αρχικά πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.