Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007 17:02
A- A A+

Διεθνές κύκλωμα επεξεργασίας, παραγωγής και διακίνησης κοκαΐνης στην Ελλάδα εξάρθρωσε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Υπ.Ε.Ε.) και συγκεκριμένα το Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών (DEA).

Η Υπ.Ε.Ε., σε συνεργασία με την ΕΥΠ και την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (D.E.A.), εντόπισε τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, έναν Βρετανό υπήκοο, ο οποίος αφίχθηκε στη χώρα μας προκειμένου να εποπτεύσει την παραγωγή της κοκαΐνης και εν συνεχεία να οργανώσει τη μεταφορά της σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Στις 11-06-2007, μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, κατασχέθηκαν στη περιοχή της Γλυφάδας εντός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου δεκατέσσερα πακέτα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους δεκαπέντε κιλών και 285 γραμμαρίων. Το εν λόγω αυτοκίνητο είχε μεταβεί προηγουμένως στη Λάκκα Αναβύσσου και είχε σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο εξοχικής κατοικίας.

Συνελήφθηκαν αρχικά δύο νεαρά άτομα, ομογενείς από την Αλβανία, οι οποίοι παρέλαβαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από τη Γλυφάδα με σκοπό να μεταφέρουν τη κοκαΐνη σε άγνωστους παραλήπτες. Στη συνέχεια συνελήφθη σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων ο Βρετανός «εγκέφαλος του κυκλώματος», καθώς και μια συνεργός του, υπήκοος Βενεζουέλας, στη Γλυφάδα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε έφοδος του κλιμακίου της Υπ.Ε.Ε. στην εξοχική κατοικία στη Λάκκα Αναβύσσου, όπου ανακαλύφθηκε παράνομο εργαστήριο επεξεργασίας και παραγωγής κοκαΐνης και συνελήφθη ένας ακόμη υπήκοος Βενεζουέλας. Επιπλέον, αναζητούνται δύο άτομα τα οποία είχαν ενοικιάσει την εξοχική κατοικία.

Εντός της κατοικίας βρέθηκαν δέκα πακέτα κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους δέκα κιλών και οχτακοσίων πενήντα γραμμαρίων. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 κιλά και 135 γραμμάρια κοκαΐνης. Τα πακέτα έφεραν λογότυπο «ρόμβο», το καλούπι του οποίου βρέθηκε εντός της κατοικίας. Επιπλέον κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες προδρόμων χημικών ουσιών και άρτιος μηχανολογικός εξοπλισμός, ο οποίος χρησιμοποιείτο για την επεξεργασία, παραγωγή και συσκευασία της κοκαΐνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή