Ευρωλίγκα: Ήττα από Εφές με κάτω τα χέρια για Παναθηναϊκό

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 21:25
UPD:21:42
INTIME SPORTS/ © Intime p.a.
A- A A+

Χωρίς αμυντική ταυτότητα κι εκνευριστικά άστοχος πίσω από τα 6,75μ., ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία τύχη στην Πόλη απέναντι στην Αναντολού Εφές, από την οποία ηττήθηκε με 65-85, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα.

Η ομάδα του Όντετ Κάτας γνώρισε τη δεύτερη συνεχή ήττα της (είχε προηγηθεί εκείνη από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ) και συνολικά 19η σε 29 αγώνες (έχει δύο λιγότερους), παραμένοντας σταθερά στη 16η θέση της κατάταξης.

Στον αντίποδα η τουρκική ομάδα, που έπαιξε χωρίς να έχει στον πάγκο τον τιμωρημένο προπονητή της Εργκίν Αταμάν, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα (είχε χάσει από την Μπάγερν στο Μόναχο) και με συνδυασμό αποτελεσμάτων θα προκριθεί στα πλέι οφ απ΄ αυτή την αγωνιστική.

Τη διαφορά στον αγώνα έκαναν οι δύο γκαρντ. Ο Βασίλιε Μίτσιτς ήταν εντυπωσιακός και κανένας παίκτης του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να τον περιορίσει, όπως είχε συμβεί και στον πρώτο γύρο.

Ο Σέρβος μετρούσε ήδη 11 πόντους πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο και τελείωσε το ματς με 21 (7/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές) και 7 ασίστ, σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Από την άλλη πλευρά, ο Σέλβιν Μακ ήταν γι΄ άλλη μια φορά δηλωμένος μόνο στο φύλλο αγώνα, δεν βοήθησε ούτε κατ΄ ελάχιστο στα 9΄23΄΄ που χρησιμοποιήθηκε και ήταν ο μοναδικός παίκτης των «πρασίνων» απ΄ όσους έπαιξαν που δεν σημείωσε πόντο.

Η αμυντική δυσλειτουργία του Παναθηναϊκού και η αδυναμία του να ελέγξει τα ριμπάουντ, βοήθησε την Αναντολού Εφές να ξεφύγει γρήγορα στο σκορ (10-4 στο 5΄). 

Με τον Σέιν Λάρκιν να ευστοχεί στο πρώτο τρίποντο της Αναντολού στο 11΄ (27-21) και την τουρκική ομάδα να εξουδετερώνει με την άμυνά της κάθε επιθετική προσπάθεια του Παναθηναϊκού, οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν στο 18΄ ένα επιμέρους σκορ 17-6 και ξέφυγαν με +14 (41-27).

Δύο «κολλητά» τρίποντα του Ιωάννη Παπαπέτρου έδωσαν ανάσα στο «τριφύλλι», αλλά ο Μίτσιτς φρόντισε να στείλει την ομάδα του στα αποδυτήρια στο +10 (43-33). Με την άμυνα να μην ακολουθεί και την τριπλέτα Μίτσιτς, Λάρκιν, Ντάνστον να δρα... ανενόχλητη, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο -11 (60-49).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Αναντολού θέλησε να... ξεμπερδεύει νωρίς και το πέτυχε μετά από ένα επιμέρους σκορ 12-5, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 35΄, χαρίζοντας της μία διαφορά ασφαλείας (+18, 72-54).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις