Ευ. Βενιζέλος: Χάθηκε η αίσθηση της νομιμότητας στα ύψιστα κλιμάκια της Δικαιοσύνης

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007 14:23
UPD:14:28
A- A A+

Για βαθύ πρόβλημα Κράτους Δικαίου στη χώρα μας και ευτελισμό κορυφαίων θεσμών απ'όπου προκύπτει «τεράστιο και αυταπόδεικτο ζήτημα πειθαρχικής και ποινικής ευθύνης», έκανε λόγο ο υπεύθυνος Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη διαδικασία της ψηφοφορίας στην διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (για το θέμα των συμβασιούχων http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/13/1345337.htm http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/14/1345680.htm ).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ.Βενιζέλος, «η προκλητική ευκολία με την οποία ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου παραδέχτηκε δημόσια ότι τρεις δικαστές δεν μετείχαν στη διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και ψήφισαν τηλεφωνικά, δείχνει ότι έχει πια χαθεί η αίσθηση της νομιμότητας στα ύψιστα κλιμάκια της ελληνικής Δικαιοσύνης».

Ο πρώην υπουργός κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να ασκήσει τις αρμοδιότητές του όπως προβλέπει το Σύνταγμα, αλλιώς -όπως επισημαίνει- η ευθύνη καταλογίζεται στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά, αλλά και τον εισαγγελέα Εφετών που είναι κατά νόμο ο αρμόδιος να κινηθεί. «Δεν υπακούει υπηρεσιακά σε κάποιον προϊστάμενο. Οφείλει να αποδείξει την ανεξαρτησία του»,σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή