Πρώτη ήττα για ΑΕΚ στο BCL

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 00:09
UPD:00:25
ACTION IMAGES PRESS AGENCY/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Η ΑΕΚ έχασε για πρώτη φορά στα πλέι οφ του Basketball Champions League, καθώς υπέκυψε απέναντι στη Στρασμπούρ, στη Γαλλία, με 73-91 και υποχώρησε στη δεύτερη θέση του 11ου ομίλου.

Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, με τους Γάλλους να μπαίνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης με ρεκόρ 1-3., ενώ η Ένωση (2-1) ισοβαθμεί με Στρασμπούρ και Τουρκ Τελεκομ (επίσης 1-3), αλλά οι «κιτρινόμαυροι» έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Η ελληνική ομάδα πληγώθηκε από τις πολλές και σημαντικές απουσίες της, καθώς στην προθέρμανση του αγώνα είδε τον Μαυροειδή να τραυματίζεται (σπασμοί στη μέση) και να προστίθεται στους δεδομένους απόντες Ζήση, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Μορέιρα και Γόντικα.

Οι επιπλέον βοήθειες στην επίθεση της ΑΕΚ (Λάνγκφορντ 18π., Μόουζες 15π.) βοήθησαν τη Στρασμπούρ να περιορίσει την αντίπαλό της στους 28 πόντους στο β΄ ημίχρονο, ενώ με το +18 οι Γάλλοι κάλυψαν τη διαφορά της ήττας τους στο ΟΑΚΑ (77-68).

Την πρώτη θέση του ομίλου, αήττητη μάλιστα, κατέχει η Νίζνι, την οποία η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Πέμπτη 25 Μαρτίου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις