Γ. Σουφλιάς: Εάν εθελοτυφλούμε, δεν θα γίνουν ποτέ δασικοί χάρτες

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007 12:09
UPD:13:45

A- A A+

«Αν δεν αποφασίσουμε να είμαστε θαρραλέοι, εάν δεν πάψουμε να υποκρινόμαστε, δεν θα αποκτήσουμε ποτέ δασικούς χάρτες».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή ΚΚΕ Ορέστη Κολοζώφ, στον απόηχο της απόσυρσης της τροπολογίας για αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις.

«Πόσοι δασικοί χάρτες υπάρχουν στην Ελλάδα; Εκτός από αυτούς που κάνει το Εθνικό Κτηματολόγιο κανένας», τόνισε ο κ. Σουφλιάς.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα με αιχμή την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, με τον Αλέκο Αλαβάνο να καλεί τον Γιώργο Ορφανό να αποφασίσει αν είναι υπουργός της κυβέρνησης ή μπράβος των αφεντικών της νύχτας.

«Γκρεμίσατε τα κάγκελα ενάντια στο νόμο για να κάνετε εντύπωση. Δεν θα σας ακολουθήσουμε σε τέτοιες μεθόδους», απάντησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

«Δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης η εκκρεμότητα για τους δασικούς χάρτες»

Για διαδικαστική ρύθμιση, σε συνέχεια ρύθμισης του 2003, έκανε λόγο ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόσυρση της τροπολογίας για τα δάση.

«Υπάρχει η εκκρεμότητα αυτή για τους δασικούς χάρτες, χωρίς όμως να είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να δώσει λύση», τόνισε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι «ο κ. Μπασιάκος ζήτησε τη συναίνεση των κομμάτων στη Βουλή. Δεν κατέστη δυνατή. Το θέμα έχει εξαντληθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή