Ινφαντίνο: «Η FIFA θα δώσει μάχη για την εξάλειψη του ρατσισμού»

Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 12:35
UPD:15:52
REUTERS/EVGENIA NOVOZHENINA
A- A A+

Κατά των φυλετικών διακρίσεων τάσσεται η FIFA, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο την 21η Μαρτίου.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία προβάλλει στην ιστοσελίδα της, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την «Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων», την ημερομηνία που επιλέχθηκε από τον ΟΗΕ για να μην ξεχαστεί ποτέ η σφαγή του Σάρπβιλ, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από 61 χρόνια σαν σήμερα, όταν η αστυνομία σκότωσε 69 άτομα που διαδήλωσαν ειρηνικά κατά του Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.

Με δηλωσή του ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, επανέλαβε ότι το ποδόσφαιρο και η παγκόσμια αρχή του πρέπει να συνεχίσουν να πρωτοστατούνί στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

«Σήμερα, και κάθε μέρα, η FIFA και το ποδόσφαιρο ενώνονται ενάντια στον ρατσισμό», τονίζει ο «ισχυρός άνδρας» της παγκόσμιας συνομοσπονδίας και συνεχίζει:

«Χώρος για φυλετικές διακρίσεις δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, ούτε στην κοινωνία. Η FIFA αναγνωρίζει και αναλαμβάνει την ευθύνη της να ηγηθεί της καταπολέμησης των διακρίσεων.

Αυτός ο αγώνας βασίζεται επίσης στην εφαρμογή μέτρων από τη FIFA, από τις ηπειρωτικές συνομοσπονδίες και από 211 ομοσπονδίες-μέλη της σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, η FIFA παραμένει αποφασισμένη να συνεργαστεί με τους ενδιαφερόμενους για την εξάλειψη του ρατσισμού, των διακρίσεων και της κάθε είδους βίας, όπου κι αν υπάρχει.»

Το όραμα της FIFA για τα επόμενα χρόνια περιλαμβάνει δύο βασικούς πυλώνες: Καταπολέμηση του ρατσισμού και όλων των άλλων μορφών διακρίσεων» και Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της FIFA, «το Παγκόσμιο Κύπελλο παραμένει η εμβληματική διοργάνωση του ποδοσφαίρου και με τα βλέμματα στραμμένα στο Κατάρ το επόμενο έτος, η FIFA θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να τοποθετήσει στο επίκεντρο τον αγώνα κατά των διακρίσεων.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις