Με το... δεξί στα play out ο ΠΑΣ Γιάννινα (1-0 τον Ατρόμητο)

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 21:45
UPD:21:52
INTIME SPORTS/ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ
A- A A+

Σε ματς που δεν είχε (ουσιαστικά) βαθμολογικό ενδιαφέρον, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στους «Ζωσιμάδες» και μπήκε... με το δεξί στα play out της Super League.

Οι Ηπειρώτες με το «τρίποντο» αυτό «έπιασαν» το Βόλο στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας και δικαιολογημένα κάνουν όνειρα για την κατάκτηση της 7ης θέσης.

Θα μπορούσαν, μάλιστα, να είχαν κάνει ακόμη πιο εύκολο το έργο τους εάν στο 44΄ ο Παμλίδης ευστοχούσε από το σημείο του πέναλτι (απόκρουσε ο γκολκίπερ του Ατρόμητου, Μανδάς), ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι και αρκετές ακόμη ευκαιρίες.

ΠΑΣ και Ατρόμητος από τη στιγμή που δεν είχαν άγχος έπαιξαν ανοιχτό ποδόσφαιρο από τα πρώτα λεπτά. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη απείλησε στο 8΄ με την κεφαλιά του Παμλίδη, αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν διαδοχικές ευκαιρίες, στο 16΄ με την κεφαλιά του Γούτα που έδιωξε με υπερένταση ο Λοντίγκιν και στο 17΄ με τον Μανούσο να μη βρίσκει στόχο μέσα από την περιοχή.

Η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 19΄ με νέα κεφαλιά του Παμλίδη να σταματά στο δοκάρι (βρήκε λίγο τη μπάλα και ο Μανδάς), για να χάσει νέα ευκαιρία ο Ατρόμητος στο 25΄, όταν ο Μάτιτς καθυστέρησε προ του Λοντίγκιν και στη συνέχεια ο Ρώσος τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του Γκάλο.

Το γκολ για τον ΠΑΣ ήρθε στο 32΄, με διπλή προσπάθεια του προωθημένου Εραμούσπε μετά από εκτέλεση φάουλ του Καρτάλη. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, μάλιστα, ο «Άγιαξ» της Ηπείρου θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του, καθώς ο Κάστρο κέρδισε πέναλτι από τον Μαυρομμάτη, αλλά ο Παμλίδης που ανέλαβε να το εκτελέσει στο 44΄ νικήθηκε από τον Μανδά, που απέκρουσε πέναλτι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Οι Περιστεριώτες «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 61΄, όμως η κεφαλιά του Μανούσου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είδαν τον Μανδά να λέει «όχι» στο δυνατό σουτ του Καρτάλη στο 69΄.

Ο Λοντίγκιν ήταν και πάλι στη σωστή θέση στο 75΄ στο σουτ του Ενσικουλού, στην τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις