Η εισαγγελία του Παλέρμο ζητά την παραπομπή Σαλβίνι για στέρηση ελευθερίας σε μετανάστες

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 17:12
UPD:18:21
REUTERS/GUGLIELMO MANGIAPANE
A- A A+

Η εισαγγελία του Παλέρμο της Σικελίας ζήτησε σήμερα την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, για στέρηση ατομικής ελευθερίας σε μετανάστες.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση του Σαλβίνι, τον Αύγουστο του 2019 (όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κόντε) να μην επιτρέψει, επί μια εβδομάδα, την αποβίβαση 147 μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι βρίσκονταν στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, σε πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

Ο Σαλβίνι υπεραμύνθηκε των ενεργειών του. «Είμαι περήφανος που εργάστηκα για την προστασία της χώρας μου, με σεβασμό στο νόμο, αφύπνιση της Ευρώπης και διάσωση ζωών. Αν αυτό με προκαλέσει προβλήματα και ταλαιπωρία, θα το αναλάβω ευχαρίστως », έγραψε Facebook.

«Η εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την παραπομοή μου σε δίκη, για στέρηση ατομικής ελευθερίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι δεκαπέντε ετών φυλάκιση. Αν ανησυχώ; Καθόλου».

Στη Σικελία, οι ακροαματικές διαδικασίες για την όλη αυτή υπόθεση βρίσκονται ακόμη στην αρχική τους φάση και δεν έχει επιτραπεί στους δημοσιογράφους να είναι παρόντες.

Ο εισαγγελέας ζήτησε το κατηγορητήριο σε προκαταρκτική ακρόαση στην πρωτεύουσα στο Παλέρμο. Η τελική απόφαση για το αν θα προχωρήσει εναπόκειται σε ανώτερο δικαστή.

Η Open Arms, η φιλανθρωπική οργάνωση που εκμεταλλεύτηκε το μεταναστευτικό πλοίο στην καρδιά της υπόθεσης, δήλωσε ότι υποστήριξε την αίτηση του εισαγγελέα.

«Η παραβίαση των δικαιωμάτων των ευάλωτων ανθρώπων είναι έγκλημα σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα», έγραψε στο Twitter.

naftemporiki.gr με πληροφορίες απο το Reuters και το ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή