Ολυμπιακοί Αγώνες: Ένας χρόνος από την μεταφορά της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιαπωνία

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 10:47
UPD:10:48
REUTERS/POOL
A- A A+

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που η Ολυμπιακή Φλόγα μεταφέρθηκε από την Αθήνα στην αεροπορική βάση Ματσουσίομα με ειδικό αεροσκλάφος «Tokyo 2020 Go».

«Σήμερα σηματοδοτείται 1 έτος από την Τελετή Άφιξης» στη βορειοδυτική ακτή της Ιαπωνίας, που είχε καταστρέψει το τσουνάμι του 2011, όπως αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν με ένα χρόνο καθυστέρηση από τις 23/07 έως τις 8/08.

Το αεροπλάνο που μετέφερε την Φλόγα έφτασε σχεδόν άδειο μετά την απόφαση της ΟΕ του «Τόκιο 2020» να μην στείλει, λόγω της πανδημίας, αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στην Αθήνα, που αρχικά περιλάμβανε τον πρώην επικεφαλή της, Γιοσίρο Μόρι.

Η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου από το J-Village στη Φουκουσίμα, όπως είχε προγραμματιστεί, θέτοντας σε αντίστροφη μέτρηση την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Τελετή και το πρώτο τμήμα της Λαμπαδηδρομίας την πρώτη ημέρα δεν θα είναι ανοιχτά στο κοινό, για να αποτραπεί η εξάπλωση του Covid-19, ενώ οι διοργανωτές έχουν δηλώσει επίσης ότι θέλουν το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν αποφασίσει για το αν η ιαπωνική πρωτεύουσα θα υποδεχθεί φιλάθλους από το εξωτερικό, προκειμένου να περιορίσουν το ενδεχόμενο νέως μολύνσεων από τον ιό.

Τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ιαπωνίας θα χρησιμοποιήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα για να ανάψουν τη δάδα και με τον τρόπο αυτό να ξεκινήσει επίσημα η Λαμπαδηδρομία από το J-Village.

Η εγκατάσταση επιλέχθηκε ως σημείο εκκίνησης της διαδρομίας των 121 ημερών, επειδή αποτελεί σύμβολο της ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας μετά τον σεισμό των 9 ρίχτερ στην Φουκουσίμα το 2011 και το τσουνάμι που ακολούθησε, με τις τραγικές συνέπειες των περίπου 16.000 νεκρών.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις