Η άμυνα τον «πρόδωσε», ο Λόιντ τον «σκότωσε»...

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 22:56
UPD:23:20
INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Ο Τζόρνταν Λόιντ έκανε απίστευτο ματς (27 πόντους), ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ κακή άμυνα και κάπως έτσι ήρθε η 7η ήττα των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ και 18η στην Euroleague σε 28 αγώνες, με 82-86 από τον Ερυθρό Αστέρα για την 30ή αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η αποβολή του Όντεντ Κάτας με δύο τεχνικές ποινές στο 32΄ αποδιοργάνωσε ακόμη περισσότερο το «τριφύλλι», που δεν πήρε βοήθειες από τους παίκτες του πάγκου και παρότι είχε σε μεγάλη βραδιά τον Σαν Ρος που έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 21 πόντους, εντούτοις δεν απέφυγε άλλη μία ήττα.

Στο τελευταίο λεπτό με το τρίποντο του Σαντ Ρος ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσια (79-79), αλλά στα 47΄΄ για τη λήξη ο Τζόρνταν Λόιντ με ένα ακόμη μεγάλο τρίποντο έδωσε (ουσιαστικά) το τελικό «χτύπημα» στην ελληνική ομάδα.

Ο Ερυθρός Αστέρας βελτίωσε το ρεκόρ του σε 9-21 (17η θέση).

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός δεν εξαργύρωσε τη «γεμάτη» εμφάνιση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (21) και κλεψίματα (7), «πληρώνοντας» κυρίως τον αμυντικό αποπροσανατολισμό του και επιτρέποντας στον Τζόρνταν Λόιντ να σημειώσει τους 16 από τους 27 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Σέρβους σε ένα σπουδαίο «διπλό».

Παράλληλα, οι «πράσινοι» δεν βρήκαν επιπλέον λύσεις στο σκοράρισμα, πλην των σταθερών αξιών των Μάριο Χεζόνια (15π.), Ιωάννη Παπαπέτρου (14π.) και Γιώργου Παπαγιάννη (14π., 8ρ.), με αποτέλεσμα να δώσουν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να βάλουν εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον και να εκμεταλλευτούν τα λάθη τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην 3η περίοδο κι ενώ βρέθηκε να χάνει με 44-48, ο Παναθηναϊκός με σερί 15-0 προηγήθηκε 59-48, ωστόσο, μέχρι το τέλος της περιόδου δέχτηκε ένα σερί 12-0 και βρέθηκε ξανά πίσω στο στο σκορ με 59-60 με τη συμπλήρωση του τρίτου 10λεπτου.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις