«Κλείδωσε» (ουσιαστικά) την θέση της στα play off η Φενέρμπαχτσε

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 22:28
UPD:22:30
EPA/TOLGA BOZOGLU
A- A A+

«Πάτησε γκάζι» στην δεύτερη περίοδο η Φενερμπαχτσέ κι α;πό τη στιγμή που ξέφυγε από την Ζαλγκίρις Κάουνας δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης υπερασπίστηκε την έδρα της, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 84-61 επί των Λιθουανών και ουσιαστικά να «κλειδώσει» μία θέση στην οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι οφ της Euroleague.

Η Φενέρ επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, για την 30ή αγωνιστική της διοργάνωσης, βελτίωσε σε 18-12 το ρεκόρ της και πέρασε στην 6η θέση.

Στον αντίποδα, οι Λιθουανοί υπέστησαν τη 15η ήττα τους, αλλά παραμένουν στο «κυνήγι» της οκτάδας, απέχοντας μία νίκη από τις Ζενίτ και Μπασκόνια, που ισοβαθμούν με 16 θετικά αποτελέσματα στην 8η θέση.

Η άμυνα της δεύτερης περιόδου, όταν κράτησε τη Ζαλγκίρις στους 8 πόντους, ήταν καταλυτική στην εξέλιξη της αναμέτρησης για τη Φενέρ, η οποία πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +19 (45-26) και δεν αγχώθηκε μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης.

Κορυφαίος των νικητών ο Γιαν Βέσελι με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από τη Ζαλγκίρις προσπάθησε ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 12 πόντους.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις