Κάτας: «Ομαδική άμυνα για να περιορίσουμε τους περιφερειακούς παίκτες του Ερυθρού Αστέρα»

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 13:47
UPD:13:56
Eurokinissi Sports/ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ
A- A A+

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (19/03, 21:00) τον Ερυθρό Αστέρα, με στόχο να κάνει το 2Χ2 δτην έδρα του μετά τη νίκη επί της Μακάμπι, ενώ πλησιάζει προς το τέλος της η κανονική περίοδος της Euroleague.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις που έκανε ο τεχνικός των «πρασίνων» Όντεντ Κάτας ενόψει της αναμέτρησης με τους Σέρβους, τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σους αντίπαλους περιφερειακούς. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «,,, είναι μια πολύ καλή αμυντική ομάδα, οι περιφερειακοί του ασκούν μεγάλη πίεση στην μπάλα. Οπότε ο τρόπος με τον οποίο θα επιτεθούμε και θα τρέξουμε τα συστήματά μας είναι πολύ σημαντικός, να προστατεύσουμε την μπάλα, να είμαστε υπομονετικοί και να πασάρουμε καλά.

Είναι στοιχεία πολύ σημαντικά για το παιχνίδι μας. Θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι και συνεπείς στο αμυντικό κομμάτι, ασκώντας κι από την πλευρά μας πίεση στην μπάλα, κάτι στο οποίο, άλλωστε, είμαστε καλοί. Κάναμε καλό ματς με την Μακάμπι και θέλουμε να έχουμε συνέχεια και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.»

Πρόσθεσε ακόμη: «Το σχέδιο που θα έχουμε είναι διαφορετικό από αυτό με την Μακάμπι. Όπως είπα πρέπει να ελέγξουμε αμυντικά την δράση των περιφερειακών τους και να παίξουμε καλή ομαδική άμυνα απέναντι στους βασικούς σκόρερ τους.»

Για τα νέα στοιχεία που έχουν μπει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο Ισραηλινός προπονητής σχολίασε: «Μας λείπουν κάποια παιδιά προφανώς. Παίζουμε γι΄ αρκετό καιρό με ψηλές πεντάδες. Μπορούμε να προβληματίσουμε τον Ερυθρό Αστέρα, αρκεί να εκμεταλλευτούμε το ρυθμό μας.»

Από την πλευρά του ο Σέλβιν Μακ επισήμανε: «Δείξαμε απέναντι στη Μακάμπι και στον Ιωνικό ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο και θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Να ελέγξουμε τις λεπτομέρειες που μπορούμε και να πάρουμε τη νίκη. Υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ προπονητή και παικτών. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε κι ο ίδιος το ενθαρρύνει διαρκώς αυτό.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις