Οι σύλλογοι της Ligue 1 & 2 απαγόρευσαν στους διεθνείς παίκτες τους να ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 23:21
UPD:23:24
REUTERS/BENOIT TESSIER
A- A A+

Οι σύλλογοι της πρώτης και δεύτερης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος (Ligue 1, Ligue 2) έκαναν γνωστό την Τετάρτη (17/03), ότι δεν θα επιτρέψουν στους διεθνείς ποδοσφαιριστές τους, που αγωνίζονται εκτός ευρωπαϊκής ζώνης να αγωνιστούν στις Εθνικές Ομάδες τους στις προσεχείς διεθνείς υποχρεώσεις τους για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2022, λόγω των κανονισμών καραντίνας της Covid-19, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Επαγγελματική Λίγκα (LFP).

Η FIFA ανέφερε τον περασμένο μήνα πως οι σύλλογοι μπορούν να μην «ελευθερώσουν» τους παίκτες τους, εάν υπάρχει «υποχρεωτική περίοδος καραντίνας ή αυτοαπομόνωσης τουλάχιστον πέντε ημερών μετά την επιστροφή τους στη χώρα όπου βρίσκεται ο σύλλογος ή στη χώρα όπου διεξάγεται ο αγώνας».

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι σύλλογοι δεν θα διαθέσουν τους ξένους παίκτες που έχουν κληθεί για αγώνες εκτός της ζώνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την επόμενη διεθνή περίοδο του Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της «LFP».

Παράλληλα, τα γαλλικά κλαμπ δεν αναμένεται δώσουν το «πράσινο φως» σε παίκτες εάν υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί μεταξύ των δύο χωρών ή εάν δεν έχουν δοθεί ειδικές εξαιρέσεις στους παίκτες από τις τοπικές αρχές.

Η Γαλλία φιλοξενεί την Ουκρανία στις 24 Μαρτίου στο Παρίσι πριν παίξει στο Καζακστάν (28 Μαρτίου) και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (31 Μαρτίου), χώρες που βρίσκονται εκτός της «ζώνης» της Ε.Ε. κι αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει επιπλέον «πονοκεφάλους» στον Ντιντιέ Ντεσάν για τις επιλογές που θα κάνει.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις