Απάντηση Γιακουμάτου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2007 15:29
A- A A+

«Όταν η παραπληροφόρηση γίνεται επιστήμη, όταν η μυθομανία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα, όταν η προπαγάνδα εξελίσσεται σε εργαλείο και όταν η έλλειψη επιχειρημάτων αποτελεί μόνιμο "κουσούρι", τότε η αλήθεια παραποιείται, η πραγματικότητα διαστρεβλώνεται και η ιστορία παραχαράσσεται». Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψη του στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας παράλληλα λόγο για μία ακόμη «παράσταση αναξιοπιστίας» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο κ.Γιακουμάτος:

«1. Σύμφωνα με τα πρόσφατα και πλέον επίσημα (εγκεκριμένα από τη Eurostat) στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο αριθμός των απασχολουμένων από 4.269.897 τον Φεβρουάριο του 2004 αυξήθηκε στους 4.438.6214 τον αντίστοιχο μήνα του 2007, δηλαδή δημιουργήθηκαν περίπου 170.000 νέες θέσεις εργασίας τα τρία τελευταία χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Επιπρόσθετα ο κ. Παπανδρέου θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το 2006 ιδρύθηκαν συνολικά 26.774 επιχειρήσεις και έγινε διακοπή λειτουργίας μόλις σε 9.743. Και μάλιστα σε σχέση με το 2003 οι διακοπές λειτουργίας επιχειρήσεων ήταν μειωμένες κατά 38%, ενώ οι ενάρξεις ήταν αυξημένες κατά 3%.

2. Οι συμμετέχοντες στα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης (επιδοτούμενες θέσεις, κατάρτιση, κλπ.) ουδέποτε συμπεριλαμβάνονταν στην καταγεγραμμένη ανεργία και αυτό αποκρύπτεται επιμελώς από το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς η σύγκριση της ανεργίας ανάμεσα στις δύο περιόδους, είναι άμεση και δυστυχώς, απογοητευτική, για το ΠΑΣΟΚ.

3. Οι φρέσκιες ιδέες του Κ. Παπανδρέου για την «περιφερειακή αποκέντρωση του ΟΑΕΔ» δεν είναι τίποτε άλλο από τις προβλέψεις του νόμου 2224 του 1994 για τις «Περιφερειακές Διοικητικές Επιτροπές» του ΟΑΕΔ. Ενός νόμου που τελικά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ποτέ.

4. Σε ό,τι αφορά τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ στο Υπουργείο Παιδείας, μάλλον ξεχνά ο κ.Παπανδρέου ότι αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του κ. Ευθυμίου με το ν.2527/97, η οποία επιβεβαιώθηκε ξανά με το ν.3027/2002.»

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι η επιτομή των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για επένδυση στον άνθρωπο και την ποιοτική εργασία, είναι η γνωστή πρόταση του κ. Παπανδρέου για την ανασφάλιστη εργασία των νέων. Τότε στο Λαύριο δήλωνε «Συγκεκριμένα όλοι οι νέοι απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ μέχρι ηλικίας 25 ετών να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις για 4 χρόνια με πλήρη μισθό, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεούνται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους αποφοίτους ΤΕΙ και ΑΕΙ το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών.»

Επιπρόσθετα ο υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε από την κ.Παπανδρέου την υποβολή νέων, σοβαρών και ρεαλιστικών προτάσεων για την τόνωση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας «και όχι αναμάσημα αποτυχημένων νομοθετημάτων του παρελθόντος». «Οι κραυγές εκλογικής απόγνωσης, με επίκληση «ψευτο-στοιχείων» δεν πείθουν κανένα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ.Γιακουμάτος και κατέληξε:

«¶λλωστε η δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι είναι περήφανος για το έργο του ΠΑΣΟΚ και στον ΟΑΕΔ, αποτελεί δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα και για τον ίδιο και για τον τόπο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή