Μπάιντεν: Αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες ο Κουόμο θα πρέπει να παραιτηθεί

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 15:49
UPD:15:58
REUTERS/TOM BRENNER
A- A A+

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είπε ότι ο Άντριου Κουόμο, Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, θα πρέπει να παραιτηθεί εάν η έρευνα του γενικού εισαγγελέα επιβεβαιώσει τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο πρόεδρος έκανε τις παρατηρήσεις του σε συνέντευξή του στο ABC News και τον Τζορτζ Στεφανόπουλος. Ερωτώμενος αν θα πρέπει να παραιτηθεί σε περίπτωση που η έρευνα επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς των γυναικών, ο κ. Μπάιντεν απάντησε «ναι», προσθέτοντας, «Νομίζω ότι πιθανότατα θα καταλήξει να διώκεται επίσης».

«Χρειάζεται πολύ θάρρος για να προχωρήσουμε, οπότε το τεκμήριο είναι ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν. "Και θα πρέπει να διερευνηθεί και αυτό είναι σε εξέλιξη τώρα.»

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι παρενόχλησε σεξουαλικά ή συμπεριφέρθηκε ακατάλληλα σε πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων πολλών πρώην υπαλλήλων. Οι πρώην υπάλληλοι κατηγόρησαν τον Κουόμογια παρενόχληση στον χώρο εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της υποτιμήσεώς τους με ψευδώνυμα κατοικίδιων ζώων ή κάνοντας σχόλια σχετικά με την εμφάνισή τους, υποβάλλοντάς τους σε ανεπιθύμητα φιλιά και σωματική επαφή ή τους ρωτώντας για τη σεξουαλική τους ζωή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τον Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή