Κουτσούμπας από Λάρισα: Να απαλλαγούν οι σεισμόπληκτοι από οικονομικές υποχρεώσεις

Να δοθεί επίδομα 1.000 ευρώ
Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 13:28
UPD:13:31
larissanet
A- A A+

«Να απαλλαγούν όλοι οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι από τα τέλη, από φόρους, από τόκους είτε στις τράπεζες, είτε στην εφορία, να μη γίνονται κατασχέσεις, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και το Τέλος Επιτηδεύματος», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της Λάρισας. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Για να δοθεί το επίδομα, που εμείς το προσδιορίζουμε στα 1000 ευρώ, ως απαραίτητο για όλους τους πληγέντες, είτε έχουν “κόκκινο”, είτε “κίτρινο” το σπίτι τους ή το μαγαζί τους, την περιουσία τους». 

Ο κ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφτηκε το χωριό Μεσοχώρι όπου συζήτησε με κατοίκους στον καταυλισμό που έχει στηθεί και στην κεντρική πλατεία του χωριού. Υπογράμμισε επίσης ότι θα πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε οι κάτοικοι  να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη για όλη αυτή την περίοδο της δοκιμασίας τους, αλλά και μία σειρά μέτρων για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να δουλέψουν.

Ακόμη, ανέφερε ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν, είτε αγρότες που δεν έχουν πάρει ακόμη την αποζημίωση του ΕΛΓΑ για τα χιόνια του 2020 και έχει καταστραφεί η παραγωγή τους, είτε για άλλες κατηγορίες όπως είναι για παράδειγμα οι μαθητές  ιδιαίτερα αυτοί της Γ’ Λυκείου, όπου πρέπει, όπως είπε, να υπάρχει ενισχυτική διδασκαλία και ποσόστωση. 

«14 μέρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, βρισκόμαστε εδώ στην περιοχή για να υψώσουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων, για να παρθούν και τα άμεσα μέτρα και τα μακροπρόθεσμα που χρειάζεται η πληγείσα περιοχή. Άμεσα μέτρα που αφορούν την άμεση καταγραφή των ζημιών, έτσι ώστε να αποδοθούν οι αποζημιώσεις σε όλους χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες στο 100%», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας. 

«Για να δοθεί το επίδομα, που εμείς το προσδιορίζουμε στα 1000 ευρώ, ως απαραίτητο για όλους τους πληγέντες, είτε έχουν “κόκκινο”, είτε “κίτρινο” το σπίτι τους ή το μαγαζί τους, την περιουσία τους», πρόσθεσε. 

«Και βεβαίως όλες οι άλλες αποκαταστάσεις που χρειάζονται άμεσα να γίνουν όπως του οδικού δικτύου, της ύδρευσης, μαζί με την ανθρώπινη και ασφαλή διαβίωση των συνανθρώπων μας εδώ, γιατί ζουν μέσα στο κρύο, σε σκηνές. Οι κυβερνώντες έχουν υποσχεθεί κοντέινερς αλλά δεν έχουν έρθει, έχουν υποσχεθεί άλλες κατοικίες αλλά επίσης δεν έχουν έρθει. 

Πρέπει να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα. Και ταυτόχρονα, θα πρέπει με νομοθετική ρύθμιση», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ακόμη, επεσήμανε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας στην περιοχή και του Τυρνάβου, της Ελασσόνας και της Φαρκαδόνας με προσωπικό, με υποδομές, γιατί υπάρχει, όπως εξήγησε και η πανδημία. «Χρειάζεται άμεσα να γίνουν τεστ, να γίνουν οι εμβολιασμοί, να μπουν αυτές οι περιοχές σε προτεραιότητα. Αυτά είναι ορισμένα από τα ζητήματα που θα παλέψουμε μέσα στη Βουλή, θα παλέψουμε στην Ευρωβουλή, θα παλέψουμε και στους δρόμους του αγώνα», σημείωσε. 

Σε ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι  «Πριν λίγο καιρό λέγαμε στην κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα πριν να είναι αργά. Τώρα δυστυχώς έφτασε αυτό το αργά. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, συνάνθρωποί μας είναι διασωληνωμένοι εκτός εντατικής. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες. Εδώ και τώρα πρέπει να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, για να βρεθούν και κλίνες, να βρεθεί και προσωπικό, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα Υγείας». 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή