Το δέμα είχε χασίς από το Μεξικό, ο «ταχυδρομικός διανομέας» ήταν του ΣΔΟΕ

Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 11:32
UPD:11:38
A- A A+

Στα χέρια ανδρών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής έπεσε 49χρονος ο οποίος θέλησε να παραλάβει ταχυδρομικό δέμα, προερχόμενο από το Μεξικό, που περιείχε κατεργασμένο χασίς βάρους ενός κιλού και 537 γραμμαρίων.

Η σύλληψή του επιτεύχθηκε όταν παρέλαβε το ταχυδρομικό δέμα, από υπάλληλο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που προσποιείτο τον ταχυδρομικό διανομέα, κατόπιν σχετικής έγκρισης της εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον ποσότητα κατεργασμένου χασίς, βάρους 436 γραμμαρίων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο συλληφθείς είχε εισαγάγει, σε προγενέστερο χρόνο πάλι από το Μεξικό, άγνωστη ποσότητα κατεργασμένου χασίς, το υπόλοιπο της οποίας (436 γραμμάρια) βρέθηκε στην κατοικία του. Η συνολική κατασχεθείσα ποσότητα του ενός κιλού και 973 γραμμαρίων κατεργασμένου χασίς υπολογίζεται σε αξία ύψους 50.000 ευρώ.

Εναντίον του συλληφθέντος σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της εισαγωγής, αγοράς και κατοχής, πράξεις τελεσθείσες κατ’ εξακολούθηση, και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή