Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για απόπειρα φθοράς σε αστυνομικό τμήμα

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 11:07
UPD:13:18
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Δύο νεαροί που είχαν συλληφθεί και την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επιχείρηση εκκένωσης της πρυτανείας του ΑΠΘ συνελήφθησαν εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά κατηγορούμενοι για απόπειρα φθοράς ξένης περιουσίας.

Συγκεκριμένα, προσήχθησαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, έπειτα από αστυνομικές αναζητήσεις, όταν φρουρός του αστυνομικού τμήματος Θερμαϊκού, στους Νέους Επιβάτες, ειδοποίησε για την παρουσία ατόμων που «κινούνταν προς το τμήμα κρατώντας αντικείμενα».

Στη θέα των αστυνομικών, τα συγκεκριμένα άτομα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τράπηκαν σε φυγή κι ακολούθησαν αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Συνολικά προσήχθησαν επτά άτομα, εκ των οποίων δύο συνελήφθησαν, ηλικίας 24 και 25 ετών. Κατά την ταυτοποίησή τους προέκυψε ότι οι συγκεκριμένοι δύο ήταν μεταξύ των 16 συλληφθέντων στο ΑΠΘ, υπόθεση για την οποία είχε σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος τους και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Τώρα, οι δύο νεαροί παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικάσιμο που θα ορίσει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα διακεκριμένης φθοράς κατά συναυτουργία και κατόπιν αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους.

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι εργάζονται ως «ντελιβεράδες». Από την αστυνομία κατασχέθηκαν τα δύο μηχανάκια τους, με τα οποία φαίνεται ότι κινούνταν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή