Περιφέρεια Αττικής: Αναχωρεί και δεύτερο κλιμάκιο με βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας

Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 16:00
UPD:16:01
Eurokinissi/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
A- A A+

Αναχωρεί αύριο, Κυριακή 14 Μαρτίου, για τη Θεσσαλία και δεύτερο κλιμάκιο της Περιφέρειας με ανθρωπιστική βοήθεια για τη στήριξη των σεισμοπαθών πολιτών, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη. 

Ειδικότερα, υπό το  συντονισμό του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη ο οποίος θα συνοδεύσει την αποστολή και με τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) που προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης, θα παραδοθούν αύριο στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό 6 φορτηγά με 140 σκηνές, μικρές και οικογενειακές, τρόφιμα, είδη υγιεινής και άλλα προϊόντα, πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, την προηγούμενη Κυριακή 7 Μαρτίου εστάλησαν στη Θεσσαλία, 11 οχήματα ανθρωπιστικής βοήθειας με τρόφιμα και είδη ατομικής προστασίας, από το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τη Νέα Οδό αλλά και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου για την προσφορά της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. 

Με αφορμή την αυριανή αναχώρηση της αποστολή ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «Δημιουργούμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης για τη στήριξη των συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία που δοκιμάζονται αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, εξαιτίας των σεισμών.

Η Περιφέρεια Αττικής για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, αυτή τη φορά με τη συνδρομή και της ΠΟΣΠΛΑ, στέλνει σημαντική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Θεσσαλία για τη στήριξη των σεισμοπαθών.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δ. Μουλιάτο για την αμέριστη στήριξη και τη διάθεση προσφοράς στην προσπάθειά μας καθώς και τη Νέα Οδό όπως και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου για τη συνδρομή τους.

Δεν μένουμε αμέτοχοι στις δυσκολίες των συνανθρώπων μας. Στηρίζουμε έμπρακτα και με στοχευμένες δράσεις, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα τους, προκειμένου να διευκολύνουμε τη δύσκολη καθημερινότητά τους. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες». 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή