Ακρόαση Κεδίκογλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητούν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 15:02
A- A A+

Την ακρόαση του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρ.Κεδίκογλου από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, Ευ. Βενιζέλος, Φ. Πετσάλνικος, Μ. Παπαϊωάννου και του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αν. Καραμάριο, οι βουλευτές υποστηρίζουν -μεταξύ άλλων- ότι η δικαστική έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα «καρκινοβατεί ουσιαστικώς επί μία τριετία» και έχει εξελιχθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου, σε μία επιχείρηση εκφοβισμού και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τη ΝΔ.

Επίσης όπως αναφέρουν, «η περίπτωση του πλουτισμού που σημειώθηκε στην οικογένεια του Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Κεδίκογλου, θα έπρεπε να είχε απασχολήσει ήδη την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, είτε σχετίζεται με ενδεχόμενη άμεση ή έμμεση, εμπλοκή του κ. Κεδίκογλου στην περίφημη υπόθεση του Χρηματιστηρίου, είτε αφορά άλλες αιτίες του περίεργου αυτού πλουτισμού. Είναι χαρακτηριστική δε η αρχική επίκληση, εκ μέρους του, της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων».

«Πέραν των ανωτέρω -συνεχίζει η επιστολή προς τον κ.Καραμάριο- έπρεπε να είχαν ήδη απασχολήσει την Επιτροπή μας και οι δραστηριότητες του κ. Κεδίκογλου που αποσκοπούν στην "καθοδήγηση" των δικαστικών λειτουργών μέσω διοικητικού χαρακτήρα εγκυκλίων, κατά παράβαση ρητής διάταξης του Κώδικα Δικαστικών Λειτουργών με αποκορύφωμα την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, όπως η πρόσφατη απόφαση με την οποία το Ανώτατο Δικαστήριο εμφανίζεται να υπαναχωρεί, υπό κυβερνητική πίεση, από την προ μηνών απόφασή του στην πολύ σοβαρή υπόθεση των συμβασιούχων με τη συλλογή από τηλεφώνου και κατά μόνας της ψήφου, εφ' όσον αυτή ήτο σύμφωνος, ορισμένων - αγνώστου αριθμού - μελών του δικαστηρίου, που δε συμμετείχαν στην προηγηθείσα διάσκεψή του».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ κάνουν λόγο για «ευνόητη βλάβη που επέφερε η όλη πολιτεία του κ. Ρ. Κεδίκογλου στο κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή