Υπεραμύνθηκε της αξιοπιστίας των στοιχείων για την ανεργία ο Ευ.Αντώναρος

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2007 15:31
UPD:15:35
A- A A+

Τα στοιχεία για την ανεργία είναι στοιχεία που θεωρεί αξιόπιστα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, η ανεργία τα τελευταία τρισήμισυ χρόνια έχει σημειώσει κάμψη, υπογράμμισε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερωτήσεις για το δείκτη ανεργίας στη χώρα μας και τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/19/1347492.htm http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/06/19/1347468.htm .

«Στις αοριστίες και τις ανακρίβειες του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα απασχόλησης και ανεργίας, η κυβέρνηση απαντά, όπως πάντα, με στοιχεία», τόνισε ο κ.Αντώναρος, και πρόσθεσε: «το ποιος δικαιούται και ποιος δεν δικαιούται να εγγράφεται στα μητρώα του ΟΑΕΔ προσδιορίζεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο το οποίο είναι ξεκάθαρο και σαφώς διαμορφωμένο και διατυπωμένο από το 1985».

Παράλληλα σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά τους αγρότες και την δυνατότητα εγγραφής τους στον ΟΑΕΔ δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα σε σχέση με το παρελθόν». «Με βάση τους νόμους 1545/85 και 3050/2002, αμφότεροι από την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι κατά κύριον επάγγελμα αγρότες ουδέποτε εγγράφονταν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ», συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε επίσης ότι «οι συμμετέχοντες στα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης, επιδοτούμενες θέσεις, κατάρτιση και όλα τα συναφή, ουδέποτε συμπεριλαμβάνονταν στην καταγεγραμμένη ανεργία του ΟΑΕΔ και αυτό αποκρύπτεται επιμελώς από το ΠΑΣΟΚ».

«Πριν λίγες μέρες η κ. Δαμανάκη ανέφερε ότι στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας είναι τοποθετημένοι 150.000 άνεργοι νέοι. Ο κ. Ευθυμίου χθές έκανε λόγο για 30.000. Ποιος από τους δύο λέει αλήθεια; Ας συμφωνήσουν επιτέλους μεταξύ τους», παρατήρησε ο κ.Αντώναρος, τονίζοντας ότι «η σύγκριση της ανεργίας ανάμεσα στις δύο περιόδους είναι άμεση και δυστυχώς απογοητευτική για το ΠΑΣΟΚ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή