Ανάκληση ζαχαρωτών κινεζικής προέλευσης

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2007 11:28
A- A A+

Ελέγχους αναφορικά με τη διακίνηση ζαχαρωτών - marshmallow, στα οποία παρουσιάστηκε ευρωτίαση, διενήργησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ σε συνέχεια ενημέρωσης μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.

Πρόκειται για προϊόν κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία “Marshmallow ice cream candy”, με αριθμό παρτίδας LOTTO 10BB και ημερομηνία λήξης 10/2007.

Το προϊόν έχει διακινηθεί μέσω της Ιταλικής εταιρείας «CASTELVEDERE ALDO & C. SRL» και από τις εταιρείες «BALCO BALLIS» (Σοφοκλή Βενιζέλου 19, 54628 Μενεμένη, Θεσσαλονίκη) και «Μακεδονικά Ζαχαρώδη Α.Ε.» (Σίνδος Χαλάστρα, Θεσσαλονίκη). Η συνολική ποσότητα διακίνησης από την επιχείρηση «BALCO BALLIS» ήταν 52.128 τεμάχια και από την εταιρεία «Μακεδονικά Ζαχαρώδη Α.Ε» 30.240 τεμάχια.

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε άμεσα τις επιχειρήσεις «BALCO BALLIS» και «Μακεδονικά Ζαχαρώδη Α.Ε.», από τις οποίες ζήτησε την απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας. Οι δύο επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν άμεσα, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή