Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σόνι Ουίμπο αντίθετη με το πρόγραμμα των 200μ και 400μ

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 16:26
UPD:16:56
USA TODAY Sports/Kirby Lee
A- A A+

«Επίθεση» εναντίον των υπεύθυνων καταρτισμού προγράμματος των αγώνων του στίβου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο εξαπέλυσε η Σόνι Μίλερ-Ουίμπο.

Η 26χρονη σπρίντερ από τις Μπαχάμες έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι μεγάλος της στόχος το καλοκαίρι είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 200μ και 400μ και να γίνει η πρώτη αθλήτρια που θα κάνει το συγκεκριμένο νταμπλ μετά από 25 χρόνια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ημιτελικοί των 400μ στους Αγώνες του Τόκιο πρόκειται να διεξαχθούν δύο ημέρες πριν από τον τελικό, ενώ το αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα έχει κενό μία επιπλέον ημέρα.

Το γεγονός αυτός δεν αρέσει καθόλου στην Σόνι Ουίμπο, η οποία στη διοργάνωση του Ρίο είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 400μ και πλέον, ανησυχεί πως δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τρέχει σε συνεχόμενες ημέρες προκριματικούς, ημιτελικούς και τελικούς.

Αυτό κστά την ίδια θα ψαλιδίσει τις ελπίδες της για να πάρει το χρυσό και στα δύο αγωνίσματα. Η αθλήτρια, που στοχεύει να μιμηθεί τους Μάικλ Τζόνσον, Μαρία-Χοσέ Πέρες και Βάλερι Μπρίσκο-Χουκς, δήλωσε ότι το αίτημα της Ολυμπιακής Επιτροπής της πατρίδας της για τροποποίηση του προγράμματος απορρίφθηκε.

«Δεν το κρύβω, θα ήθελα ένα νέο τίτλο στα 200 μ, όπως επίσης θέλω να υπερασπιστώ τον Ολυμπιακό τίτλο μου στα 400μ», δήλωσε στους «Times» και πρόσθεσε. «Οι άνδρες έχουν μια ευκαιρία εκεί όπου τα αγωνίσματά τους δεν συμπίπτουν. Έτσι το μόνο που ζητούσαμε κι εμείς ήταν μια ευκαιρία να προσπαθήσουμε για το νταμπλ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις